2018-12-16
以前有段時間系觀塘番工,一放工就黎幫襯真系食過無數咁多次。自從轉左工就好少黎觀塘啦,不過今日突然想起呢間沾麵店就黎回味一下先系香港系沾麵好多既湯都好咸,我覺得神山已經系咁多間入面做得最唔咸果間,佢好多款我都食過,我覺得最好食系之前既神海老,勁大隻蝦又有膏又啖啖肉,如果再出番一定會再黎食。今次冇簡到沾麵,簡左黑蒜油拉麵,拉麵的麵會冇沾麵咁粗,但如果同一蘭果d專做幼麵既比較當然都系粗身啦。一試枱就哇左一聲,好黑呀,好香呀。但食落我覺得油左少少,頭幾啖蒜味幾香,但越食越油就食唔出蒜味了~不過要讚佢既角煮,即系五花腩,好淋好滑大大舊,但如果怕肥既眼友就要諗諗啦,因為肥膏都好多下。小食叫左雙色牛舌同炸雞。佢個牛舌好味到我每次黎都必點,一味系凍食玩沙律鹽汁,好淋好軟。一味系熱食配醬汁,惹味得黎又香口,仲好彈牙。另友炸雞系第一次食,即炸熱啦啦,炸漿好薄,要讚下個芥辣沙律醬,好夾個炸雞又唔攻骨,正呀!店員的服務態度都好有禮貌,每次黎都會推介一下今期的限定沾麵絕對唔系擺底餐牌就走
今次冇簡到沾麵,簡左黑蒜油拉麵,
一試枱就哇左一聲,好黑呀,好香呀。
小食叫左雙色牛舌同炸雞。
佢個牛舌好味到我每次黎都必點,
一味系凍食玩沙律鹽汁,好淋好軟。
一味系熱食配醬汁,惹味得黎又香口,仲好彈牙。