2021-02-07
早有耳聞觀塘大廈美食多,久仰古今二大名,今日終於可以一探究竟😗疫情下晚市繼續禁晚市堂食,但係等候期間一路keep住有外賣員進出店鋪,睇黎疫情下都絲毫無影響呢間人氣高企既餐廳喎~我就order左4款卷物、1個前菜,自取既話等候時間約15分鐘左右由於想放上IG打卡,好厚面皮咁問店員可唔可以比我影完相先再pack,結果店員都好nice咁say yes📸🌪️龍捲風沙律前菜先黎個健康之選,最有特色既係呢個沙律除左有滿滿既蟹柳絲、蟹籽同爽脆生菜之外,仲特別加左中華沙律以及灑上薄脆片,口感勁豐富呀!由於外賣關係,壽司師傅會將創意卷物係盤上擺放整齊,大大碟,未食就已經令視覺上飽足左先~🐉金龍卷呢個卷物係由壽司飯包住吉列炸蝦,再以三文魚鋪面既炸蝦雖然比壽司飯包住,但依然食到卜卜脆既口感,加上三文魚上既芝士提味,唔洗再點醬都好正啦🗻富士山因要照顧屋企人口味,不能全部卷物都只有刺身,所以都叫左個熟食卷物富士山卷物內饀係鰻魚,面料係巨量蟹柳同埋雞蛋絲,雖然簡單但都好好食,蛋絲好香🌈彩虹卷一次過滿足你三個願意,又可以試到呑拿魚同埋三文魚,仲有健康super food牛油果,包住既饀係蟹柳同青瓜色彩咁豐富,打卡一流
🌪️龍捲風沙律
🐉金龍卷
呢個卷物係由壽司飯包住吉列炸蝦,再以三文魚鋪面既
🗻富士山
🌈彩虹卷
色彩咁豐富,打卡一流
💥東京爆脆
大大嚿卷物,捲住既內饀係呑拿魚同蟹柳,另外會再加芝士醬灸燒,夠哂惹火
等候期間,留意到整家店設計好有居酒屋感覺,希望下次有機會可試下堂食,慢慢坐底享受下日式風情🎐