2017-11-27
今日同個朋友收工之後一齊去咗呢間餐廳食晚飯,地方唔係好大,但係感覺都幾整齊。而且佢有個位貼晒啲即影即有相,感覺幾舒服。我地兩個叫左2個餐,有湯有沙律仲有買杯野飲。佢嗰日個湯係忌廉蘑菇湯。個湯唔會太稀又唔會太杰,而且好濃蘑菇味。我同個friend仲一齊講話個湯都幾好味喎😂😂😂我哋另外嗌咗個意粉同埋豬手。呢個意粉真係要推介,好似係叫蜆肉煙三文魚忌廉意粉。真係估唔到細鋪頭可以做出呢個水準。忌廉味好香好重,佢個忌廉唔會淡茂茂,而且啲忌廉可以包住每一條意粉,好好味!真係好好味!個豬手d皮好脆,而且唔會太肥。同埋,佢本身已經好夠味,唔點個汁都得。個汁應該係加左紅酒既燒汁。我另外叫侍應姐姐俾左d芥末我,芥未配豬手,一流呀🤣🤣野飲,我就加錢要咗個玫瑰花茶,佢d玫瑰花都好多!而且好大壺😂唔使refill都得,有排飲!
我地兩個叫左2個餐,有湯有沙律仲有買杯野飲。
我哋另外嗌咗個意粉同埋豬手。