2025-05-12
11.5.2025 母親節晚飯約埋細妹一齊慶祝、朋友介紹新開居酒屋🏮「焚」師傅有料到👍🏻我哋一共八個人, 由前菜、刺身,串燒,傾吓慢慢食, 依間新開店舖裝修、擺設、食物,我哋都讚不絕口、 話題討論度好高🤭, 坐得又舒服,店員又有禮貌。驚喜➡️食咗大半個鐘師傅問我地想要驚喜嘛?! 😏依度竟然有新鮮燒羊髀,出面好少有得食到, 原來新鮮羊食出嚟先至唔會有大「so」味, 即燒即食肉質豐富好有口感, 我哋食到大快朵頤好滿足另外,免治雞肉棒豎起白兔耳仔聽到店員介紹係師傅自家製餡料即包即燒,果然好好食🥰提鮮方法:師傅出餐有指定調味, 例如:胡椒柚子、百粒麵豉、昆布鹽(鹽水昆布)& 自家秘製汁 , 可惜我漏影相食完先知道有另一番味道,下次醬料都唔可以放過要影底記錄下🤣如果喜歡坐吧枱(要預約)可以睇住師傅燒及一齊吹下水, 氣氛唔錯架🤣加分位➡️母親節送咗梅酒俾我同細妹飲😍居酒屋串燒有🔥有氣氛嘢食又夠味、欣賞師傅用心製作食材。 吃咗一頓開心有愛嘅母親節禮物晚餐。 會再見encore👍🏻👍🏻👍🏻
加分位➡️母親節送咗梅酒俾我同細妹飲😍
刺身:蜜柑鯛魚(半條)
羊:燒羊髀
免治雞肉棒