2022-09-05
港女tea對於港女黎講真係有種無形既吸引力。去酒店食afternoon tea 就試得多,估唔到宜家連bar & gill 都有出色既afternoon tea set.❤️一入到餐廳會覺得就係普通既西餐格局,比較昏暗,um...好似無乜特別,同埋點解無人既?~原來內有乾坤既!近窗位置有另一個小天地,全白色裝修光潔亮麗,有鳥籠位,另外都有好多吊椅位。坐得舒服之餘,岩晒女士打卡!餐廳除左普通既3層架之後,仲有全咸點既afternoon tea set 可供選擇,$468/2位既價錢十分超值。我地另外加錢升級左特飲,好飲之餘仲勁靚,唔係得個樣。👍👍👍💗全咸點食落無咁漏,而且一樣有scone!對於必需要有scone 既我黎講,真係好開心😚🐽。scone鬆軟唔dry, 略略濕潤既口感,而且牛油味香濃,好滿足。咸點方面每樣都好好食,由其煙三文魚配餅乾 & 鵝肝moss多士,仲有大蝦沙律杯,廚師功架唔錯,而且用料十足,唔係用平平既貨~下午茶由3點開始,可以食到5點半,週末放假同朋友一齊食下點心,傾下計,relax一下,真係好開心.❤️❤️❤️好味指數:8.5/10Oasis Bar & Grill尖沙咀諾
好味指數:8.5/10
Oasis Bar & Grill