2022-12-03 152 浏览
今日同朋友去咗尖沙咀一間好有特色嘅西餐廳度食飯,我入到去就見到餐廳有個大酒櫃,同水吧都好特別。坐低之後就睇餐牌,跟住我就點左個羊架,生蠔,朱古力brownie,上餐前就嚟咗個紅酒同白酒,比我地配野食食,好正!因為侍應推介試吓呢兩隻酒,首先飲白酒先清一清個嘴,食嘢之後就更加入味,之後就上生蠔!啲生蠔好大隻,而且十分新鮮,入口鮮甜美味,之後羊架嚟咗,賣相十分之靚,入口羊味豐富,冇蘇味,而且肉汁多,入口即溶,就算驚蘇味嘅人士都一定可以食,而且仲炆得好琳,真係值得推介!最後就嚟過朱古力Brownie,造型極之有心思,鍾意食甜品嘅一定喜歡,識落唔會好甜,感覺健康,整體來講十分之滿意!!