2022-11-25
🚩Kailash Parbat 冇錯各位今日我又黎食印度嘢啦🤤根據我過往經驗,點解啲人咁抗拒食印度菜,主要都係因為覺得環境因素,就算幾好食嘅菜喺嗰個環境加持下都會覺得好似麻麻哋😵💫今次我嚟食依間印度素菜餐廳,環境裝修我比90分‼️首先舖頭一入去好光猛,闊落,甚至仲有打卡位添!而且佢嘅Menu仲提供左中英版本,啱晒第一次食印度菜嘅人〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈LOKANDWALA FRANKIE 印度芝士薯仔馬蕯拉餡大餅 $80已經預先一開二,方便大家share食烤餅包滿左薯蓉,洋蔥等等香料食落酸酸地好有蕃茄嘅味道好食,不過都真係幾辣㗎,唔食得辣嘅人要小心‼️🌈DO RUKHA KHUMB 印度粘土烤特色蘑菇串燒 $99平時都已經好鍾意食蘑菇,依度嘅做法超級特別兩粒蘑菇為一組,中間釀滿咗芝士唔好睇佢好似咁紅,一啲都唔辣!覺得芝士太膩嘅人,仲可以點埋薄荷醬一齊食🌈VEG DUM BIRYANI 印度經典特色素香飯印度經典特色乾酪蔬菜香飯 $85採用左印度米黎烹調,對比起我哋一般食開嘅長啲同幼啲炒飯帶點微微辣,仲有唔同蔬菜增加口感炒飯裏面嘅主角就係乾酪,有啲似我哋平時食開嘅水牛芝士((唔知
已經預先一開二,方便大家share食
烤餅包滿左薯蓉,洋蔥等等香料
食落酸酸地好有蕃茄嘅味道
好食,不過都真係幾辣㗎,唔食得辣嘅人要小心‼️
平時都已經好鍾意食蘑菇,依度嘅做法超級特別
兩粒蘑菇為一組,中間釀滿咗芝士
唔好睇佢好似咁紅,一啲都唔辣!
覺得芝士太膩嘅人,仲可以點埋薄荷醬一齊食
🌈VEG DUM BIRYANI 印度經典特色素香飯
印度經典特色乾酪蔬菜香飯 $85
採用左印度米黎烹調,對比起我哋一般食開嘅長啲同幼啲
炒飯帶點微微辣,仲有唔同蔬菜增加口感
炒飯裏面嘅主角就係乾酪,有啲似我哋平時食開嘅水牛芝士((唔知係咪同一樣嘢黎
🌈PANEER TIKKA LABABDAR乾酪濃滑番茄肉汁 $109
個汁調得好吃到想哭泣
濃稠程度啱啱好,點餅食一流
雖然話係蕃茄肉汁,但我都覺得似係咖喱汁多啲😆好硬頸啊我
🌈GARLIC NAAN 大蒜烤餅 $39
呢款烤餅係我食過數一數二最好食
聞到已經聞到超香牛油同埋蒜頭嘅味道
烤餅嘅邊邊烤得好焦香,但又唔會覺得好熱氣
大推‼️