2023-12-28
📍The Pearl🗺尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀酒店4樓一早book左同朋友黎呢度食晚飯,平日晚上都幾full🫣 餐廳行暗黑型格風,燈光暗暗地有氛圍🖤有bar檯,仲有室外位置可以坐~⚡️無花果帕瑪火腿沙律配巴馬臣芝士、松子仁及黑醋橄欖油 $98有四塊帕瑪火腿,沙律菜新鮮,無花果嘅甜加酸嘅黑醋,夠晒開胃😉⚡️吞拿魚牛油果泡沫他他配自製羅勒油 $108自己好鍾意呢道前菜🥰 吞拿魚他他幾新鮮,同牛油果泡沫一齊食好夾,再加上羅勒油更香‼️推😋⚡️和風醬油大蝦煙肉扁意粉 $168扁意粉好煙韌有咬口,和風醬油醬汁幾特別,加上煙肉粒更惹味,而且有四隻大蝦幾足料🍝⚡️香煎牛封門柳 $178封門柳煎到medium rare,好淋,旁邊有酸酸地嘅青醬,仲有香滑嘅薯蓉伴碟😌⚡️Passionate Night $100Homemade passion fruit syrup with fresh grape juice 呢杯係無酒精嘅mocktail,望落似紅酒🍷 好飲好fresh😍 飲落係好出嘅提子味🍇加微酸嘅熱情果味🫶🏻⚡️Wandering Voyage $140Plantation 3 stars r
🗺尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀酒店4樓
有bar檯,仲有室外位置可以坐~
⚡️吞拿魚牛油果泡沫他他配自製羅勒油 $108
⚡️和風醬油大蝦煙肉扁意粉 $168
⚡️香煎牛封門柳 $178
⚡️Passionate Night $100
⚡️Wandering Voyage $140
Plantation 3 stars rum, pandan, coconut, taro
呢杯係有酒精嘅cocktail~ 見到介紹好吸引,靈感源自於泰國嘅甜品🇹🇭 面頭係好香嘅芋頭芝士奶蓋,下面就係rum酒🍹可惜我覺得佢太strong🥺(本身淨係飲少少酒,如果你鍾意飲酒嘅可以試下)
整體黎講,呢度好chill,幾啱慶生聚會一齊飲酒吹水☺️