2023-02-28
最近見朋友喺依間樓上天台酒吧小聚順便Bridal shower 🥳見到酒類非常精緻就吸引咗我去試試🤩💬 Crab Bao Bao 🦀依款具有風味嘅fusion菜,利用青辣椒碎同沙津做調味,微酸帶點香辣,而軟殼蟹比想像中仲大隻🤭食落香脆可口,加埋刈包一齊食,幾有特色✌🏼回頭食: ⓨⓔⓢ💬 Deep Sea Tacos 🦐大大隻鮮蝦粒加埋鮮甜三文魚籽配上脆脆玉米餅,帶出海洋風味🌊😍令人開胃,做starter一流👍回頭食: ⓨⓔⓢ💬 Grilled Sole with Thai Vegetables 🐟比目魚柳採用咗 泰式紅椰子醬 同 烤果仁 做醃料一齊烤製,味道鮮味滿滿,加上醃料微微辣十分惹味,魚柳肉質亦相當嫩滑😍回頭食: ⓨⓔⓢ💬Chargrilled Beef Strips w/ Roasted Vegetables 🥩炭燒牛柳揀選五成熟,嚟到真係五成熟嘅紅卜卜肉,唔會overcooked 🥹🥹好開心好滾動!牛扒脂肪比例適中😋 入口炭燒香緩緩滲出,咬落充滿牛油香同肉汁,再加上烤過蔬菜食就更正!回頭食: ⓨⓔⓢ💬 Damn Pissed Off 🍸有靚靚花瓣、泡泡、鴨仔🤩 滿足少女心嘅一
💬 Crab Bao Bao 🦀
💬 Deep Sea Tacos 🦐
💬 Damn Pissed Off 🍸
有靚靚花瓣、泡泡、鴨仔🤩 滿足少女心嘅一杯cocktail 🍸😍 本身對酒唔係特別喜好,不過咁igable點可以錯過呢!!百香果果蓉、菠蘿汁、加入薑口味🫧同 vodka,酸酸甜甜😋幾fresh同味道豐富
💬 Canloocan 🍹
除咗酒精飲品外,mocktail都好吸睛😳,喺酒面加上花花同檸檬片上嘅點綴,真係賞心悅目;味道方面,柚子同蘋果汁加入接骨木花碎,水果甜味再略帶清新花香😻有種清新脫俗嘅感覺,我好鍾意!
回頭食: ⓨⓔⓢ
總結一下,地點非常方便,係isquare 附近,鄰近港鐵站,而環境方面可以稱上滿分,有戶外室內選擇,仲可以飽覽尖沙咀維港景色,我坐吧檯位置😍可以順便欣賞埋bartender專業調製飲品👍;除咗飲品精緻igable之外,食物質素亦絕不遜色👍👍
❤️KABOOM
❤️尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓