2022-07-21
無嘢比食餐好更加能夠安慰身心,呢度仲可以睇住廚師席前煮鐵板燒,近距離看著料理過程真的很治癒!環境同抽風都好好,唔逼人又唔會好大陣味,仲可以用電子天燈許願,在平板電腦上輸入願望,願望就會在牆上的天燈緩緩升起~有得玩又有得食😋而且食物質素都好有驚喜呀!擺盤又好靚,整個體驗加埋覺得都幾食得過😋呢度有唔同價位的午市套餐,今次我食嘅呢個係商務特選午餐($640+10%),望menu唔算好多嘢但食落真係好多,超飽的!料理質素真心比我想像中好!🦞澳洲龍蝦火喉控制真係啱啱好,廚師還會起埋肉,用返龍蝦膏調味,真係超嫩又勁香!🌊帆立貝好大粒燒完都無縮水!口感嫩滑,配上份量慷慨的咸鮮魚子醬,熱辣辣食特別好吃。🍶清酒煮蜆呢道係會令我回頭的菜色!酒味好香,湯頭入口清澈鮮甜還有酒辣,大蜆大粒好肉兼極級嫩滑,同平時一般日本料理店食到的有不同呢。🥩燒美國牛肉厚切其實我見好多人會加錢轉和牛,本來看見這件美國牛柳沒甚麼油脂雪花其實無咩期望,嘩點知好有驚喜喎!鐵板夠熱真係煮食重點,牛肉入口都係軟林林的,又有肉汁,又有牛味,配埋花形的脆炸蒜片和芥末漿,yummy yummy!舖底的是蒜蓉羽衣甘藍,都係廚師在席前炒的😋🍚 櫻花
呢度仲可以睇住廚師席前煮鐵板燒,
近距離看著料理過程真的很治癒!
環境同抽風都好好,唔逼人又唔會好大陣味,
仲可以用電子天燈許願,
在平板電腦上輸入願望,
願望就會在牆上的天燈緩緩升起~
有得玩又有得食😋
而且食物質素都好有驚喜呀!
擺盤又好靚,整個體驗加埋覺得都幾食得過😋
呢度有唔同價位的午市套餐,
今次我食嘅呢個係商務特選午餐($640+10%),
望menu唔算好多嘢但食落真係好多,超飽的!
料理質素真心比我想像中好!
🦞澳洲龍蝦
🌊帆立貝
🍶清酒煮蜆
呢道係會令我回頭的菜色!
酒味好香,湯頭入口清澈鮮甜還有酒辣,
🥩燒美國牛肉厚切
其實我見好多人會加錢轉和牛,
鐵板夠熱真係煮食重點,
牛肉入口都係軟林林的,又有肉汁,又有牛味,
配埋花形的脆炸蒜片和芥末漿,yummy yummy!
舖底的是蒜蓉羽衣甘藍,
都係廚師在席前炒的😋
🍚 櫻花蝦炒飯
食完個牛已經好飽,但仲有好大個炒飯!!
多蔥多櫻花蝦多蛋多飯,勁足料😂
炒飯粒粒分明鑊氣足,
最後仲整隻脆邊流心蛋,好靚😂😂好飽!!
🎊漬物、吸物、甜品
最最後仲有湯、漬物和甜品🥹🥹
呢日係日式龍蝦湯和抹茶布甸,
抹茶布甸食得出係店家自製,
好濃茶味,口感奶滑。
呢度仲有三間VIP房,
真係好啱同客食飯或者私人聚會😋😋