Odelice! (The ONE)

尖沙咀食lunch,去左the one睇有咩食,见到依间店既装潢好靓,餐牌上既价钱都正合我意,就即刻排队等入座。午餐时间人流都多,所以去附近行左个圈先再返黎,就啱啱好有位啦!无肉不欢既我见到「经典肉眼牛排配薯条」(HKD 158)就毫不犹豫拣左佢首先餐汤真系好好味,好有靓餐厅水准,饮完好想饮多碗,但碍于要留肚食件扒,就冇再继续妄想了。上菜后,真系哇左声出来,啲薯条超大条超粗(系、唔好意思我系留意薯条先。。。)我即刻拎左条黎食,超级脆,真系劲好食!跟住就到件牛排,啲色煎得好靓,但啲筋好似多左少少 (不过主要睇个人口味,我朋友就好中意牛排有啲筋,所以佢好满意),而食落去又系超好食,肉质成熟度刚好,容易咀嚼,但食到一半会开始觉得好咸,因为落左好多料晌块牛排度,而啲薯条都会食多几条就开始咸,依个时候建议沾返伴碟上果两只酱,咁就会重新又食得返落口!

跟住就到件牛排,啲色煎得好靓,但啲筋好似多左少少
经典肉眼牛排配薯条
2021-01-03
等候时间
15 分钟 (堂食)
经典肉眼牛排配薯条
  • 经典肉眼牛扒配薯条