2023-05-21
餐廳位於太子集團大廈20樓,之前夜晚已經嚟過一次😛 提供室内同室外座位,室內落地大玻璃眺望維港夜景🌃真係好正,可惜當晚落雨無得上rooftop ,今次揀咗下午茶時段嚟,佢地嘅裝修採用東南亞風元素,加埋籐製餐椅同柔軟cushion,感覺好relax當旅行渡假咁 chill,可惜又係落雨🥹好彩室內環境同樣好舒適,無論Ccocktails定小食都好有特色🥂🍹🤌🏻Damn Pissed Off酒杯同插件好有心思同特色,打卡一流🤣浴缸🛁鴨仔造型十分搶眼,泡泡下面係一杯加了vodka同熱情果汁、菠蘿汁嘅雞尾酒,香甜易入口啱晒女友😛真係好睇好飲🤌🏻Tonight Is Gonna Be A Good Night充滿東南亞嘅味道,標上有花🌸🌼嘅藝術裝飾好靚,酒味偏清爽優雅,用上高身酒杯再唔少花瓣點綴,除咗清香淡雅接骨木花味,加上檸檬香嘅vodka base ,心矌神怡🌴🤌🏻KABOOM Sharing Platter小食拼盤份量都好多,夠2-3個人食🤣有單骨雞翼、沙嗲雞肉串、春卷、凍蝦、、薯條🍟炸物水準高,春卷脆身唔算油膩,最鍾意沙嗲雞肉串帶微微碳香氣,啖啖肉,配上3種醬料沙嗲醬、泰式辣醬同千島醬好正
🤌🏻Damn Pissed Off
🤌🏻KABOOM Sharing Platter
小食拼盤份量都好多,夠2-3個人食🤣有單骨雞翼、沙嗲雞肉串、春卷、凍蝦、、薯條🍟炸物水準高,春卷脆身唔算油膩,最鍾意沙嗲雞肉串帶微微碳香氣,啖啖肉,配上3種醬料沙嗲醬、泰式辣醬同千島醬好正😎
🤌🏻 Dessert Of The Day- Tiramisu
Tiramisu 表層有cream cheese 醬,賣相吸引🤣咖啡味算有層次分明,個人感覺可以再整得更加流心🤣
🚩 KABOOM (尖沙咀)
尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓