2021-12-02
Hami Harmony (太子) @hamiharmony💛💛💛位於太子嘅Cafe,店舖裝潢行小清新風格,有唔少花草作為點綴,就好似一個花園咁。店舖位置唔大,平日七點左右接近八成滿座,最好提前book位。餐廳有多款特色意大利菜式、小食同甜品。。🌟小食拼盤 🍟🐔🧀$138有四款小食,包括係炸芝士條、蕃薯條、芝士夾餅同雞翼。影相影得太耐搞到啲嘢食凍咗🥲 芝士條雖然仲有拉絲效果,但熱啲會仲好食。鍾意食蕃薯條,甜甜地咁。其他兩款都唔差。🌟北海道軟殼蟹配黑松露意大利粉 🍝$128炸軟殼蟹唔會好厚粉,放咗陣都仲幾脆。雖然兩個都係黑松露汁,但意粉嘅醬汁比較濕潤,鍾意呢款多啲。。🌟日本帶子黑松露雜菌意大利飯🇮🇹 $145除咗帶子之外,仲有蔬菜粒係個飯入面,食落冇咁滯。黑松露汁比較杰身,加上凍咗嘅關係,好快結咗,不過味道係幾好。個份量好多,我地食唔晒。。🌟凍朱古力🍫 $46🌟凍抹茶拿鐵 🍵$42兩款飲品都唔會好甜,幾鍾意個凍朱古力。不過下次會試吓熱飲,因為見到個拉花幾靚😌。📍太子西洋菜北街161號地下A舖#旺角 #旺角美食 #旺角黃店 #良心小店 #香港小店 #黃店 #黃色經濟圈 #香港加油 #太子
💛💛💛
🌟小食拼盤 🍟🐔🧀$138
有四款小食,包括係炸芝士條、蕃薯條、芝士夾餅同雞翼。
🌟北海道軟殼蟹配黑松露意大利粉 🍝$128
🌟日本帶子黑松露雜菌意大利飯🇮🇹 $145
🌟凍朱古力🍫 $46
🌟凍抹茶拿鐵 🍵$42
📍太子西洋菜北街161號地下A舖
#旺角 #旺角美食 #旺角黃店 #良心小店 #香港小店 #黃店 #黃色經濟圈 #香港加油 #太子 #太子美食 #太子黃店 #cafe #cafehk #hkcafe #咖啡廳 #西式 #咖啡 #coffee #cake #foodiehk #hkfoodie #hkfood #foodhk #food #foodie #香港美食 #美食 #食 #食べスタグラム #食好西 #topcitybiteshk #topcitybites #hkfood #hkeat #hkig #打卡 #香港好去處