2015-09-10 658 浏览
臨收工, 幾個同事即興約食飯..為左同事的福祉, 我當然就要善用公司資源, 搜尋一下附近的餐廳..Amina Modern European見到呢間餐廳好多笑臉, 又近公司, 最終揀定呢間..環境唔錯, 樓面伙記都幾好服務..個人覺得, Menu上有未見過嘅新菜式之餘, 亦有傳統嘅法國菜選擇, 俾到我地好大嘅選擇空間; 同時Menu除Main Course外都係2揀1, 而2道菜嘅風格都好唔同, 完全杜絕左我選擇困難症嘅發作..食物方面, 俾到我地好大驚喜..本來唸住星期五收工小gather一下, 點知食到我地1個2個安安靜靜, 專心一意咁食野..我自己好欣賞香橙薑汁凍湯, 第1次飲凍湯, 口感好滑, 橙味好出, 再有少少薑味襯托, 好正!另外, 個鵝肝煎得好香, 入面又好嫩好滑, 呢個又超好食!整體感覺好好, 仲有個廁所, 我臨走先發現, 原來個廁所先係最靚嘅地方, gel頭洗面new牙等用品一應俱全, 細節位都咁用心, 食物水準又一流, 星級酒店水準又免加一, 堅係大件夾抵食呀!

Amina Modern European
見到呢間餐廳好多笑臉, 又近公司, 最終揀定呢間..

環境唔錯, 樓面伙記都幾好服務..

另外, 個鵝肝煎得好香, 入面又好嫩好滑, 呢個又超好食!

2015-09-02