2010-11-10
waa, 自從識左lee間野之後,mui次尼食ge人都多過上次.今次四個人尼食, 叫左三個一鍋豐餐,加兩碟肥牛同一碟牛柳粒+帶子. 同一個焗豬扒飯.見周圍到坐左6成滿, 真係愈來愈多人, 以前得7,8枱.一鍋豐不lul都好大份, 有蔬菜盤--生菜, 紅羅白,南瓜,車厘茄,仲有幾塊蒟藥形ge野. 蔬菜overall算一般新鮮,但被湯底同sauce kum過d味.唯一係南瓜特別好,爽度岩岩好,又甜.肥牛都係一般質素,無牛味,點sauce先好食,但肥瘦ok適中, 牛柳粒太細粒,一樣無牛味, 帶子得一粒,而且彈牙有鮮味.其餘D丸,香腸,青口, 都一般,鮮度麻麻, 但溝soy sauce, chilli oil, 蔥,garlic都好食,食個口感lor. 而且蝦霉霉地野飲--豆漿唔過甜,十分好焗豬扒飯.飽得滯食唔落,拎走. 但無"焗"ge感覺, 豬扒唔入味, 汁有onion, bell pepper and pineapple, 好fresh, 但肉還肉,汁還汁. 碗仔翅式ge湯非常難飲,完全怪味火鍋一時過下引都算唔錯, 算ok,可以再尼. 飯餐真的普通.
見周圍到坐左6成滿, 真係愈來愈多人, 以前得7,8枱.
野飲--豆漿唔過甜,十分好