係屯門落車行到目的地嘅中途,見到呢間係屋苑商場入面,風格高尚日本食店,完全格格不入嘅感覺,引左我埋去睇。門面同餐廳內在都係風格清新統一,乾淨俐落。見價錢有返咁上下高,一於試試佢到底有幾值。坐低叫左個特上壽司盛,唔完全記得菜名,其實壽司盛都無乜邊幾個,叫特上都知要咩。海膽壽司用料好重手,面頭一塊下底一塊,唔係散料俾你,完完整整。食落鮮甜有口感,應該成粒壽司得一半個飯,海膽比例高琵琶蝦壽司(?)佢地嘅蝦唔止鮮甜爽口,仲有蝦膠口感,係解凍解得啱啱好。拖羅我唔係食開拖羅嘅朋友,唔識睇係大中細邊款,剩係知道好厚!油香濃郁,一路咬一路會滲出淡淡油香,唔係入口即化又另一番風味鰤魚定油甘魚?時令壽司黎,無特登問師父,但係比起出面板長同千兩有得揮,夠厚夠化,無「聲」味帆立貝壽司超巨!成舊放入口係好滿足嘅事,分開兩啖又可以俾自己二次享受,正要改善嘅地方唯一係飯量太多,建議轉用醋飯更帶出壽司鮮味,呢10件都300幾架嘛,飯都應該要有啲誠意嘅。基本上壽司都夠鮮甜夠口感,值返個價,但係未去到物超所值嘅位🐒✨
海膽壽司

琵琶蝦壽司(?)
佢地嘅蝦唔止鮮甜爽口,仲有蝦膠口感,係解凍解得啱啱好。

鰤魚定油甘魚?
帆立貝