2018-03-08
住喺將軍澳,成日出街食,好多嘢都食到厭曬。早排見到呢間新開,經過好幾次都想試下,但每次都要等大約10個,等唔切~今次見到等2個就試下,不過都等咗大約20分鐘。餐廳環境舒服,會播住台灣嘅歌,好有台灣feel。呢到要自己出去counter落單,嗌咗個鹽酥雞排麵($58),XO醬酥排骨滷肉飯($53),再加咗杯荔枝綠茶少冰(+$6)。綠茶完全沒有荔枝味,感覺就係一杯普通凍綠茶,加上少冰都仲係好多冰,飲到後尾有啲淡。等咗大概40分鐘,麵同飯都未到(對面枱等得仲耐),就問吓侍應大概要幾耐,點知佢話個系統剛才壞咗冇落到單,但完全沒有人通知過我們,正常都要問一下客人吧?再過了15分鐘,終於有得食了。麵嘅湯底味道不錯,而且麵係有湯嘅味道,唔會冇味,麵是較幼身的麵,個人比較喜歡扁麵,比較有口感。炸雞排都幾好食,如果肉更厚會好啲,麵食整體都不錯。滷肉飯不過不失,滷肉不會過肥,排骨亦不算太乾,略嫌份量少了一點,男生吃的話,可能要另外再加小食~整體來說是一間不錯的台灣餐廳,如果不用等咁耐的話就更好了~
整體來說是一間不錯的台灣餐廳,如果不用等咁耐的話就更好了~