2019-06-14
約左好朋友食飯 我地兩個都好鍾意台灣同埋去台灣玩 今次黎食台灣野 當懷念一下台灣時光😆 原來食lunch 都有幾多選擇 有好多麵同埋飯或者叫小食又得 最重要嘅係仲有d 台灣特色飲品 好多款可以揀👍🏻 好懷念台灣牛肉麵😚 所以叫左呢個特盛四寶麵 $78 有腱心牛腩、花枝丸、豬手、滷水蛋 然後要左個清清地牛肉藥膳湯 所以一上台我朋友就話好大陣藥膳味😂 當中腱心牛腩最好味 一半係骨膠原嘅感覺 煮得又入味😚💓 朋友叫左酥炸排骨滷肉飯$58 豬扒炸得又香又酥脆 即使之後凍咗依然外脆內軟 十分出色!絕對令人回憶起台灣風味❤ 滷肉飯味道偏淡但無傷大雅 配上炸排骨就啱啱好,加上滿滿嘅油香,好味!加左$12 叫左酸辣貓耳朵 黎開下胃😆 酸味剛剛好 又唔會話太辣👍🏻 另外見到好多人叫呢個招牌桂花雞翼 $23/3隻~ 真係抵多人叫!炸方面超香脆 炸粉又薄 然後個雞翼厚肉加嫩滑 點上隔離桂花醬 甜甜地 好香桂花味!一流 好滿意 推介! 另外亦要咗煎餃子$28/3隻 即叫即煎兼內饀有肉汁值得一讚👍🏻店名會桂花 當然要再試真d 桂花嘅野 叫左杯芝士奶蓋桂花烏龍茶 $29 🤤 芝士奶蓋鹹香 而桂花烏龍就清淡 兩者簡
好懷念台灣牛肉麵😚
店名會桂花 當然要再試真d 桂花嘅野 叫左杯芝士奶蓋桂花烏龍茶 $29 🤤 芝士奶蓋鹹香 而桂花烏龍就清淡 兩者簡直完美配合 而且真係好香桂花味🥰
朋友嘅芝士奶蓋阿華田$30 口味相對下較甜😝 呢個配搭都唔錯 奶蓋鹹香中和左阿華田嘅甜味 如果鍾意阿華田嘅朋友都可以試吓呢一個新鮮嘅組合呢😝