2022-03-05 49 浏览
疫情又返嚟。。。好可惜晚上六點打後就再冇堂食,不過好彩有好多餐廳都有做晚市外賣,平時放工後唔想煮食就啱晒喇。今晚去咗將軍澳嘅打冷店,聽聞係新蒲崗潮州打冷老字號,竟然開到去呢頭,真係要試下係咪真係咁好食。我哋就外賣咗呢三個餸:元朗黃油烏頭王($188)- 條魚好大條,肉質嫩滑,魚嘅鮮味好濃郁,一啲都唔腥,啖啖肉,必食!蠔餅($80)- 唔係間間餐廳嘅蠔餅我都覺得好食,但係呢個真係做得好高質,因為佢個炸粉唔會話落得過多,仲好有蛋香味,同蠔嘅份量都唔少,大大塊真係好掋食。滷水拼盤($108)- 呢個拼盤好掋食,真係乜都有啲,滷蛋、墨魚、鴨舌、雞翼、紅腸、芽菜等等,如果有埋豆腐就好喇仲有唔同醬汁添~

我哋就外賣咗呢三個餸:

仲有唔同醬汁添~