2019-06-25
將軍澳台式餐廳 -- 桂花小幸🌸------今日同媽媽去將軍澳行街 見到呢間台式餐廳都幾多人食緊 咁就試下啦💟------⭐養生清燉腱心牛肉麵($58)呢個麵真係唔錯 一上枱就聞到牛肉湯好香嘅味😆仲有四大塊腱心肉 仲有蘿蔔同白菜做配菜 另外麵條我揀咗台灣麵 湯底好清甜 有陣陣牛肉味 麵條好彈牙 索左湯底好正😆腱心肉其實就係牛腱肉 脂肪比牛腩少好多 但食落肉質都好稔 筋嘅部位都唔會韌 好好食💟另外紅蘿蔔同白蘿蔔 索左湯底嘅精華 同樣好食😆💟碗麵份量好多 食完好飽好滿足😆------⭐手拍小黃瓜(+$6)青瓜甜甜酸酸好開胃 又爽口 好啱夏天食😄------⭐上湯浸白菜(+$12)湯底唔會太鹹 感覺好清好健康😃------⭐凍芝士奶蓋桂花烏龍茶($25)呢個飲品有啲失望 個人覺得個芝士奶蓋嘅味道好奇怪 無芝士味 無奶味 得啲好怪嘅甜味😧烏龍味反而飲到少少嘅 但整體都麻麻地😔-------整體唔計飲品嘅話其實都幾好食 特別係個牛肉麵😍價格相宜而且份量好多🤗但係個飲品就唔推薦啦😂------價錢:$25-$58評分(10分滿分)賣相:8味道:7性價比:7回頭率:7------餐廳資料名稱:桂花小
------
⭐養生清燉腱心牛肉麵($58)
------
⭐手拍小黃瓜(+$6)
青瓜甜甜酸酸好開胃 又爽口 好啱夏天食😄
------
⭐上湯浸白菜(+$12)
湯底唔會太鹹 感覺好清好健康😃
------
⭐凍芝士奶蓋桂花烏龍茶($25)
-------
😂
價錢:$25-$58
評分(10分滿分)
賣相:8
味道:7