2023-08-27
本身好耐之前已經聽過大滾友火鍋店,今日總於有機會試到啦!😋一行入去已經覺得環境好靚,行宮廷風,店內仲有唔少打卡位😆每一個細節位都做得好好,九宮格調味料、火鍋爐、飲品壺都係同一風格,感覺到餐廳好用心~湯底方面簡左好多人推薦既花膠雞湯鍋🤤一開始以為淨係得個湯,後尾見到原來會拎成隻雞同超大塊既花膠😮好足料👍🏻店員會幫手剪開佢再放入去火鍋~碗湯超鮮甜入味,花膠入味亦都煮到非常之淋😛啖啖肉超正👍🏻🍲食材方面新鮮又豐富,而且仲幾特別!特別推薦佢地既招牌牛肉拼盤,牛肉有唔同種類而且油脂分布平均🥰伊比利亞橡果豬厚身但又岩岩好,口感嫩滑!另外都有好多特式菜,例如蟹黃餃超好食😋除左火鍋外,依到仲有個好特別既火焰焦糖豆腐花🥰係原筒豆腐花上加上黃糖後,店員會幫忙用火燒至焦糖🥳都幾特別🤣豆腐花亦唔算太甜份量都好夠👍🏻大滾友既服務態度非常好,店員都好主動幫忙👍🏻如果想係香港去一間高質打邊爐店,一定要黎大滾友試下,絕對唔會失望🥰👍🏻👍🏻👍🏻