2020-04-26 2007 浏览
白布烏冬,講到好特別咁,所以好奇一試,襯今日星期日算早起,所以揸車去試下。地點:隔zip,唔揸車我唔會去。等候時間:好彩早去,12點半前到,第一round已入,我係第二round排第3個,都算快,within 15分鐘入得。環境:個bar枱個所謂「social distancing隔開人嘅板」,塊板好hea細到嘔,同唔隔冇分別。我哋俾安排坐房仔,OK~樓面得一個女士,要控制前面排隊人流,點菜同執野,辛苦哂。味道:沾麵同湯麵都試咗,just so-so,冇乜特別~ 可能我哋食開濃味,所以個湯底覺得偏淡。方型布烏冬食起上嚟有難度,所以唔好同心儀男士/女士去食(joking),因好難會得elegant,用筷子夾會”sir”,要快吸,哈哈~ 質感似厚身彈牙d嘅雲吞皮,gimmick新鮮感。我哋對沾麵有期望,以為佢會好過深水埗個間,點知冇乜特別。[同深水埗個間沾麵同一集團(初期未裝修仲係日本人打理未轉手前深水埗好食到會返尋味,裝修後差好多完全唔係個回事,服務又差)上菜速度快,d人都食得快,所以turnaround time都快,走時兩點出面排長龍。總括:佢做唔到深水埗初期好食到會令人返尋味en

地點:隔zip,唔揸車我唔會去。

樓面得一個女士,要控制前面排隊人流,點菜同執野,辛苦哂。

總括:佢做唔到深水埗初期好食到會令人返尋味encore,所以試過一次就算。

如果要排隊,更加不了🙅🏻‍♀️
2020-04-26
午餐