2022-04-14
旺角東京過江龍拉麵新店 喺香港靜靜雞地開咗分店 冇咩宣傳 唔多人知道 平時香港 豬骨湯 雞白湯拉麵好常見 但今次呢間主打豬背脂同沙丁魚乾湯底 好特別 又去試試.⭐️特製背脂煮干拉麵$88表面配料有叉燒 糖心蛋 紫菜👍🏻麵底方面 好彈牙 同埋有返一定曲度 幾掛汁👍🏻糖心蛋流心效果一流 👍🏻叉燒 半肥瘦有燒香👍🏻湯底見到 唔少豬背脂粒粒 表面有一層油脂 幫拉麵保溫😋所以湯底油香味好重 除此之外帶少少鹹香🤔因為佢哋落咗少少魚乾仔係湯底 小腥味🤦🏻♀️除此之外湯底 鹹味算重 食耐左會想飲水值得一提 佢哋每台都有提供冰水 比客人自己斟 天氣熱 加分.整體 幾特別 又試咗一碗好食嘅新拉麵成碗拉麵 不論麵條 配料 唔同方面都做得好好但我就唔會再去啦 成碗油脂 同埋鹹度都偏高即使鍾意飲湯 重口味既我 都唔會飲呢碗湯底一碗 唔建議飲湯底既拉麵真係俾唔到好高分 某程度上唔建議大家去.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_旺角.#丸目背脂煮干 香港店 (旺角)地址:旺角通菜街74號地舖.⭐️評分:味道:3/5環境:3.5/5服務:4/5 抵食:3/5..#飲食 #美食 #優惠
⭐️特製背脂煮干拉麵$88
一碗 唔建議飲湯底既拉麵
真係俾唔到好高分 某程度上唔建議大家去
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_旺角
#丸目背脂煮干 香港店 (旺角)
地址:旺角通菜街74號地舖
⭐️評分:
味道:3/5
環境:3.5/5
服務:4/5
抵食:3/5
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食 #旺角美食 #拉麵 #日本美食