2018-04-04 7838 浏览
好耐冇黎品香楼晚饭, 黎到先知原来佢哋已经搬咗去隔篱几个铺位, 我哋订咗位都要等十多分钟左右, 今晚被安排坐在两行卡位中间位置的圆台, 两边劲窄的行人通道, 窄到一个大人行过都唔够阔个种, 今晚背脊劲受罪, 每个人行过都会揩到我背脊或被大力撞到, 真系火都嚟埋, 但又唔怪得人家,  成餐饭感觉非常难受, 我唔介意坐逼啲, 但好介意比个个途经既客人撞啰, 相信坐卡位嘅食客会好啲, 真系新不如旧铺, 总言之短期内一定唔会再嚟食!大众化镬气小炒, 最紧要系价钱也非常大众化, 故一直都客似云来。椒盐鲜鱿薄薄的脆浆, 炸得颇干身, 鱿鱼juicy爽口, 椒盐落得唔多, 拈些香醋食, 几好食。蒜蓉蒸胜瓜 ($60)沙姜猪手 ($88)全晚亮点, 猪手上铺满沙姜姜蓉及蒽蓉, 猪手皮爽滑, 猪手肉也腍滑, 捞埋沙姜蓉一齐食, 非常香口惹味剁椒水库鱼头 ($88)鱼头蒸得滑嘟嘟, 剁椒香辣, 咸度也适中, 鱼头新鲜, 完全唔腥, 味道不错。蒜蓉大虾糯米饭大虾蒸得过了火喉, 有点鞋口, 糯米饭细细粒, 干身, 口感烟韧, 捞埋蒜蓉食, 咸咸香香, 衹是食到底部比较多油。整体佢哋嘅食物其实唔差, 至少好味得

椒盐鲜鱿
椒盐鲜鱿

蒜蓉蒸胜瓜 ($60)
蒜蓉蒸胜瓜 ($60)

沙姜猪手 ($88)
沙姜猪手 ($88)

剁椒水库鱼头 ($88)
剁椒水库鱼头 ($88)

蒜蓉大虾糯米饭
蒜蓉大虾糯米饭

整体佢哋嘅食物其实唔差, 至少好味得嚟少落味精, 餐饭食完后冇乜口渴嘅感觉, 若然佢哋肯顾下客人嘅感受, 其实系一间不错的小炒食店, 又低食。