2020-07-26 312 浏览
話說之前經過朋友推薦話呢間啲船麵好好食而且有出色嘅飲品終於約到佢帶住我一齊去食呢間傳聞中好食嘅餐廳落單我就叫咗個 豬肉+豬肉丸+豬潤撈麵朋友就叫咗個牛腩+牛肉片+牛肉丸撈麵其實啲餸好不過不失,但個撈麵汁真係不得之了,撈完之後係咁樣個汁唔係想像中個種濕濕地好水個種,而係有少少稠似蠔油個種,但食落並唔咸個調味啱啱好其實重頭戲反而係兩杯?兩碗飲品,一杯係水果冰一杯係龍眼冰個茶係一定用足材料浸泡出嚟,飲落去啲水果味出晒嚟而且隻碗個造型好有特色,係用「銻」造成(我地本來都唔知,係厚住面皮問店員先知)所以隻碗可以keep到杯飲品好凍而唔使落冰,夏日炎炎消暑神器(想買返個)另外,我地叫多個串燒個串燒嘅沙嗲同我地一般食到嘅唔同,佢呢隻係偏辣,如果完全唔食辣嘅未必頂到但辣得嚟好過癮,而且雞肉都好嫩完全唔老整體上嚟講,餐廳係值得推薦,唯一就係份量偏少,大食嘅要加麵先得。但味道絕對係冇得彈!!!
話說之前經過朋友推薦話呢間啲船麵好好食而且有出色嘅飲品
終於約到佢帶住我一齊去食呢間傳聞中好食嘅餐廳
落單我就叫咗個 豬肉+豬肉丸+豬潤撈麵
豬肉+豬肉丸+豬潤撈麵

朋友就叫咗個牛腩+牛肉片+牛肉丸撈麵
牛腩+牛肉片+牛肉丸撈麵
其實啲餸好不過不失,但個撈麵汁真係不得之了,撈完之後係咁樣
其實重頭戲反而係兩杯?兩碗飲品,一杯係水果冰一杯係龍眼冰
泰式水果冰
泰式龍眼冰
個茶係一定用足材料浸泡出嚟,飲落去啲水果味出晒嚟
另外,我地叫多個串燒
串燒沙嗲雞肉

但辣得嚟好過癮,而且雞肉都好嫩完全唔老

2019-07-19
豬肉+豬肉丸+豬潤撈麵