2021-06-21 232 浏览
唔係朋友介紹,真係搵唔到依間咁chilled嘅餐廳竟然有個位係可以坐住豆袋仲有個大螢幕食住嘢+飲住啤酒 睇Netflix不過之後就發現,咁樣坐嚟食嘢有啲狼狽😂chilled依架嘢都係用嚟影相📸️behind the scene都係…….🤭🧐用電話落單仲可以揀走葱 me vely appreciated3個人嗌嘅第一輪嘢食印尼雞湯飯 $68其實唔係好鐘意湯飯,但睇圖見佢飯同湯係分開上所以嗌咗感覺似稀版嘅咖喱雞飯,淡淡哋嘅咖喱 撈飯無乜特別但係飲落又幾正仲有就係個辣椒醬🌶️唔算好辣 但幾惹味令啲雞嘅味道更加多層次烤豬頸肉炒菜配白飯 $88我覺得烤得唔係好夠惹味🤫小食拼盤 $98(薯條/ 薯角/ 春卷/ 泰式魚餅/ 紫菜雞卷)好吸引好正最開心係佢有好多款醬被我配嚟食薯條 薯角 正常發揮啦春卷 皮薄多餡 又夠脆泰式魚餅 我就一向都麻麻地🤔紫菜雞卷好好食雞好juicy 仲加上紫菜嘅香 唔錯唔錯食完小食拼盤 覺得太好食(同場碗飯唔係好多🤭)所以嗌多咗3款小食🦦第二輪嘅小食蝦多士 $48雖然外表黑咗啲 但係真係好正外面好脆人面啖啖都係好嫩滑蝦肉配埋沙律醬 無得頂粟米墨魚餅 $42依個都唔錯粟米好甜不過如
唔係朋友介紹,真係搵唔到依間咁chilled嘅餐廳

竟然有個位係可以坐住豆袋
仲有個大螢幕
食住嘢+飲住啤酒 睇Netflix

3個人嗌嘅第一輪嘢食

印尼雞湯飯 $68
其實唔係好鐘意湯飯,但睇圖見佢飯同湯係分開上
所以嗌咗
感覺似稀版嘅咖喱雞飯,淡淡哋嘅咖喱 撈飯無乜特別
但係飲落又幾正
仲有就係個辣椒醬🌶️唔算好辣 但幾惹味
令啲雞嘅味道更加多層次

烤豬頸肉炒菜配白飯 $88
我覺得烤得唔係好夠惹味🤫

小食拼盤 $98
(薯條/ 薯角/ 春卷/ 泰式魚餅/ 紫菜雞卷)
好吸引好正
最開心係佢有好多款醬被我配嚟食

薯條 薯角 正常發揮啦

春卷 皮薄多餡 又夠脆

泰式魚餅 我就一向都麻麻地🤔
紫菜雞卷好好食
雞好juicy 仲加上紫菜嘅香 唔錯唔錯

食完小食拼盤 覺得太好食
(同場碗飯唔係好多🤭)
所以嗌多咗3款小食🦦

配埋沙律醬 無得頂

粟米墨魚餅 $42
依個都唔錯
粟米好甜
不過如果個外面係脆就好嚕~

鹽酥雞粒 $54
個雞有少少辣