2025-02-20
網上成日見到人講呢間嘢,去開觀塘攞集運梗係要趁機去食。下午六點駱駝漆已經大排長龍去搭𨋢,不過間嘢只係一樓建議都係行樓梯上去, 𨋢嘅大堂左邊就係樓梯上到去轉左直行行到尾就係間鋪講返食物,叫咗花膠米線同埋椰子雞米線,心思思想試晒兩款,阿女唔食花膠俾咗個椰子雞米線佢,雖然佢都唔係太好椰子,但係佢話無論湯底以致雞嘅肉質都好好味,我嘅花膠米線,個湯一樣係咁濃郁,不過我哋同時間都覺得碗麵有啲細,對比我喺灣仔食黐膠雞,呢度嘅米線就比較硬身,唔知係質地問題定煮得唔夠耐,如果有分大細更加好,因為好飲嘅湯米線實在係令人食慾大增本身想嗌小食,但係小食相對嚟講就冇咁抵食好彩6點半已經去到食,出到嚟已經大排長龍,不過普遍都係食完即刻走,唔係屬於慢慢坐嘅餐廳,員工會喺你一食完就即刻收咗你個碗,所以相信要排隊都唔會等好耐,但係下次去真係要放工前好去到
本身想嗌小食,但係小食相對嚟講就冇咁抵食