2017-02-21 255 浏览
心夜來潮 食潮州菜既地方 同打冷好唔同 食特式菜為主 食物質素好 價錢又唔貴。 食店裝修以中國古式為主 木枱櫈 加大大個中國燈 menu整得好精美 餸名好得意 好似 鰻頭都有得炒 68 用辣子青椒炒成既鰻頭仔 辣子好香食落微辣, 配以青椒調味 仲有銀魚仔乾 食落好煙韌 鰻頭切成細細個 食落好香脆 入面包好有口感 十分特別 石板紅燒醬香骨 76 一上枱sasa 聲令人食指大動 紅燒骨好夠鑊氣 有醬汁好酸甜開胃 因為鐵板 舊排骨下面有d 煎香脆左 而上面偏林入味 而且豬肉近骨位食落有d 筋口感 唔錯 菜茶 52 潮州特式菜茶 雖側係茶 其實似係菜湯 用勁多料 菇 臘腸 豬肉 粉絲等等煲成 食落好有菜肉湯既香味 而且感覺清新 再加上 用米通浸喺菜茶上面增加口感 好有特式 家常牙籤雞 42 一件件用牙籤拮住既雞, 用少少米通包住雞炸成 一口一件 雞皮加埋米通炸得香脆入味 而且入面 雞肉嫩滑 配以甜酸汁 好好味 食店潮州菜好有特色 平時喺香港好少機會有得試 ! 值得黎食
2017-02-20