因為我本身好鐘意蕃茄同蟹,之前O係FB見到呢間有齊兩樣野,就特登約個朋友一齊去試<蟹膏蕃茄湯檬>。 約左朋友下午2點左右O係深水埗地鐵站等,行到過去,遠處已經見到門口有幾個人排緊隊,我地排左一陣之後,後面都不斷有人排,好彩當時天氣唔係太熱,等左20分鐘左右終於可以入去。 入到去,見到MENU已經寫晒O係牆上面,二話不說就叫左兩個<蟹膏蕃茄湯檬>,再加個<米紙蝦卷>SHARE。 等左10分鐘左右,我地兩個<蟹膏蕃茄湯檬>黎喇,色香味俱全。影完相之後,即係飲啖湯先。😋 個湯好湯蕃茄味,係鮮蕃茄味!!!! (我本人好唔鐘意茄膏味) 就咁個湯已經好吸引喇!! 食O左幾啖,我個FRD 就問我正方形O個舊係咩黎,點解我O個碗無,😣,之後舉手叫姐姐黎問一問啦,原來佢就係精髓!! "蟹膏蒸蛋!" 姐姐之後就嗌入廚房,補番一個俾我😅 好彩問一問咋! 如果唔係我應該傻更更咁食完就算。XDDDD 食完呢碗湯檬之後,我地就開始食個<米紙蝦卷>喇! 個米紙蝦卷同出面食開O既有D唔同,外面包住O既葉好清香,個醬我覺得好濃無再

食完呢碗湯檬之後,我地就開始食個<米紙蝦卷>喇! 個米紙蝦卷同出面食開O既有D唔同,外面包住O既葉好清香,個醬我覺得好濃無再點,但我朋友就話好香。

食完以上呢兩樣野,真係好飽! 我覺得今日點O既兩樣野都好有越南O既味道,就好似去左越南食野一樣! 我地食O野O既同事,不時有人特登入黎買佢個牛油果沙冰,我本物唔太鐘意牛油果,但見到咁多人買,搞到我心思思想試。我已經決定左下次再黎O個時要試下牛油果沙冰同埋叫法包!!!
2018-10-06