2025-05-26
芝士焗澳洲薯皮💯薯皮雖然係焗嘅但唔乾,香脆嘅薯皮再加上上面一粒粒嘅脆煙肉粒,中間超多嘅拉絲芝士同本身嘅薯仔肉,成個薯皮有兩層嘅口感又脆又軟。呢碟菜仲配咗沙律菜同酸奶,解返芝士同薯仔嘅濟美式BBQ醬烤焗西斑牙豬肋骨配洋蔥圈🍖豬肋骨好似有慢煮過咁,啲肉輕輕力就可以拆出嚟,又有啲肉汁,再搽咗一層BBQ醬,側邊有洋蔥圈、辣醬、調味沙律。最特別係仲有兩大個燒菠蘿,燒菠蘿表面灑咗啲肉桂粉,咬落去超級多汁,令到豬肋骨冇咁膩,好正!士多啤梨牛油果沙冰🍸冇諗過士多啤梨同牛油果可以咁夾!有士多啤梨味又唔會搶咗牛油果味,唔知係有落奶定牛油果嘅原因,呢杯完全飲唔到沙冰碎冰嘅口感,係一杯好幼滑嘅奶昔菠蘿火龍果沙冰🥤有別於上一杯creamy嘅口感,呢杯係行清新嘅路線,感覺係新鮮水果打嘅沙冰,用咗紅火龍果同菠蘿🍍泰式珍珠奶茶疏乎厘班戟🍮疏乎厘斑戟係Boholic一定要試嘅餐點!斑戟好厚身有兩大塊,攞嚟嘅時候震揗揗咁好有食慾。表面落咗好多泰式奶茶cream,食落都好重奶茶味,再加埋啲珍珠做點綴。切斑戟嘅時候聞到好香嘅蛋味,食落都一樣好香,明明已經食飽咗,但食完個疏乎厘斑戟之後都唔會覺得膩,做得啱啱好❤️❤️❤️
美式BBQ醬烤焗西斑牙豬肋骨配洋蔥圈🍖
士多啤梨牛油果沙冰🍸