2007-10-03 15 浏览
舊同學聚會..好不容易定了時間、約了人,找到了新餐廳..滿懷希望打算去岩浪一試。點知.. 臨去之前上openrice check 佢地個電話打算book枱.差d俾miss strawberry嚇死..相片之恐怖差點令我打退堂鼓..最後硬著頭皮上去..想著唔掂即撇踏入岩浪.. 環境不俗黑併金的色調好似ok高級。再看lunch menu正如之前的食評..百多元有交易..仲有頗多選擇。order了2 個2百多元的set share..一個好像商務午餐咁有幾道菜..包括天婦羅,魚生,及一兩樣熟食、蒸蛋甜品咖啡及飯.. 另一個16件天婦羅+壽司set。味道不算超好食但份量之足及賣相之精緻早以值回票價,不至失望。服務員亦相當殷勤,送了我多一柸咖啡(將我這咖啡精的心輕易俘虜了..=p)。而且我必須一提的是他們的炒淮山..(前菜是也)..十分獨特..不知何以日本前菜有著豉油皇炒麵的味道..哈哈.. 加上芝麻粒的香口..我們吃了一整碟。服務、食物、份量、環境加上創意及誠意..整體來說這午餐值80分.. =D..I Like it!!!hoho.. ^.^