2012-09-23 6 浏览
拉麵熱潮完全冇減退跡象. 平日夜晚差唔多9點黎試. 裏面卑想像中大, 座位都ok, 唔會太窄. 幾窩心咁坐位後面的牆有位掛袋. 睇睇餐紙, 同豚王, 魂一樣齋賣拉麵. 每樣加料加8蚊. 是晚唔係好肚餓, 簡單叫左個豬骨湯拉麵. 普通硬度. 麵黎到, 原來冇蛋的. 即刻試左啖湯. 十分好味, 一d都唔油, 初入口覺豬骨味唔濃, 但飲完竟然有回香! 正! 麵身係一風堂的幼麵, 個人好鍾意. 不過對我來講稍硬. 筍出奇地好味, 應該係醃過的. 總結: 好耐未試過成碗湯底飲晒. 個人覺得呢到好味過豚王同魂. 等食時見到隔離食京荵拉麵, 好多料, 坐佢隔離都聞到d木魚味, 下次會試.