2021-02-14 746 浏览
情人节又遇著年初三有假放,要谂埋午餐去同女朋友食咩。记得有同事介绍过呢间汉堡包店系香港数一数二好食,于是决定同女朋友嚟食返个情人节午餐。我地叫咗两个餐,我就梗系叫个招牌菜signature double cheese burger;女朋友就要mushroom cheese burger,两个包都份量十足。我𠮶个包嘅配料洋葱同番茄都新鲜多汁爽脆,而牛肉都好多肉汁,反而我自己觉得可以唔使好多芝士,但当然钟意芝士嘅朋友们可以更加enjoy啦!个蘑菇包嘅蘑菇都好似个汉堡扒咁整成一个饼状,但食落就完全唔腻。跟餐虽然有跟薯条同饮品,但既然情人节庆祝梗要side back多份两份小食:蒜香鸡翼同埋美式炸鸡。鸡翼嘅辣酱有啲甜甜地,应该系泰式辣酱,个皮都炸得几香。个炸鸡系有啲似𠮶啲鸡宝/鸡粒,有车打芝士酱点,都几惹味。讲返佢跟餐嘅薯条,我地其中一份叫咗黑松露薯条,一份原味。黑松露嘅酱份量好够,可以话系重口味嘅黑松露。食完饮煎炸嘢,饮返啖汽水真系好正架。但系斋饮汽水系唔能够满足贪婪嘅我。加返个雪糕做黑牛就差唔多。呢度嘅黑牛虽然唔系用我钟意嘅朱古力雪糕而系用云呢拿,但佢又系份量好多,而且佢系落咗雪糕先畀汽水

mushroom cheese burger

蒜香鸡翼
美式炸鸡

薯条
黑松露薯条

但系斋饮汽水系唔能够满足贪婪嘅我。加返个雪糕做黑牛就差唔多。呢度嘅黑牛虽然唔系用我钟意嘅朱古力雪糕而系用云呢拿,但佢又系份量好多,而且佢系落咗雪糕先畀汽水你加,变咗雪糕嘅奶香同云呢那香都好占好重味,即系变咗以前好兴嘅云呢那味可乐。我自己虽然偏爱可乐味重啲,但试下呢个都几特别。
黑牛

而女朋友𠮶杯系曲奇奶昔(其实系oreo),都好香滑,爱甜一族可以试下。
曲奇奶昔
2021-02-14