2023-06-08
適逢今日補足好友生日,就嚟一間法國餐廳嘗試一下。前線服務員好有禮貌,亦都幫到唔少忙。讚👍🏻她推薦我們三個人食二人餐🍽️再加嘢食🥂,因為他們都告知分量不少😅,所以我們都聽取他的意見、嗌咗一個二人餐🔆,並且加以個門客生蠔🦪。嘢食開始上枱💡,原來每一個主餐都有沙律,🥗下次其實可以叫湯🫕。沙律係溫泉蛋沙律🥚,但是件係個熟、沒有流心效果,係一敗筆🤦🏼♀️。生蠔六隻🦪🦪🦪🦪🦪🦪🦪、新鮮有海水味,最後食到癲,原來係七隻。但啲生蠔今日很瘦,不算肥美。之後想嘅係什錦拼盤🍱,款式多取勝是樣樣都齊全,最好味就係三文魚片🍣及巴拿馬火腿🥓。有兩個炸元子的我們還估計係肉丸🧆,原來係炸蘑菇也不錯。主菜頭盤海鮮龍蝦盤🦞🦐🐟及麵包糠🥠牛柳🐂,龍蝦海鮮美味,尚可。但完全不建議叫麵包糠牛柳🤦🏼♀️,過熟,很硬,也不會熱。最後你呢個甜品火焰雪糕香橙🍊Pancakes🥞 ,本來已同侍應說是好朋友(女性)但他寫錯名,送來十分尷尬😅因為原先另一個男朋友仔也是生日,但是我們是約女性朋友生日慶祝🎂。朋友見到也說算不要再換了,🫥那個火焰等他林酒及點火雪糕已用了大半,而且離開的時候所有火焰同埋蠟燭都熄滅,侍應服務員沒有理會我們這是我們在全個
前線服務員好有禮貌,亦都幫到唔少忙。讚👍🏻
最後你呢個甜品火焰雪糕香橙🍊Pancakes🥞 ,本來已同侍應說是好朋友(女性)但他寫錯名,送來十分尷尬😅因為原先另一個男朋友仔也是生日,但是我們是約女性朋友生日慶祝🎂。朋友見到也說算不要再換了,🫥那個火焰等他林酒及點火雪糕已用了大半,而且離開的時候所有火焰同埋蠟燭都熄滅,侍應服務員沒有理會我們這是我們在全個晚餐過程中最失落的🤦🏼♀️,因為是向朋友慶祝生日,但係臨尾給服務員搞砸了🥲。
如果有朋友想去,我都不會再去🙅🏻♀️,因為嘢食一般,未至於可以翻食,最重要係他們最後令我們很有遺憾。😟