2014-07-14
因為見到個“懷舊香江”afternoon tea,所以就萌起想去嘆下茶食件餅既念頭~驚喜地搵到個美麗的tea腳,喺個勁忙長週之後,就黎到1881 Heritage 既Hullett House睇完menu..所謂“懷舊香江”真係啱遊客多啲~~見到d西多士丫, 雞尾包呀..0個d真係唔吸引..所以就點個英式3層喇坦白說黎到係有啲失望既。。話係3層tea set其實只有2層。。最頂層係jam&cream butter.....第2層scone..第3層既餅仔真係less than a bite..😬另上既一碟甜點係要驚呼--what is the theme?碟甜點上枱時已經開始溶掉。。我地惟有叫人放返落雪櫃先。。至於啲tea..係冇咩特別既。。一個係沖多2似就會變淡既果味house blend..一個係似龍井多過烏龍既台灣烏龍茶。。Well真係好懷念食完好幸福既Ritz Carlton Afternoon teaAnyways..舊水警總部既環境high tea都係幾舒服既。。