男朋友今日接我放工,之後去左金鐘太古廣場附近的日街,佢話個頭有一間美式漢堡店,好有美國的style ,就連店員都係講英文,成個環境和氣氛,都好有旅行feel,因為呢家無得去外地,唯有去下呢啲餐廳去感受下啦。我地叫左個芝士牛堡、烤雞堡、薯條、apple pie iced tea同mike’s lemonade。坐左一陣,好快就有嘢飲了,我個mike’s lemonade就比較甜,而且有少少酸酸地,都幾重檸檬味,佢加左幾片青瓜係到,令到杯飲品有少少小清新的感覺。而男朋友叫的Apple pie iced tea就無加糖,全憑蘋果味,令飲品更上一層樓,而茶方面唔多似紅茶,有少少似伯爵茶的味。芝士牛堡方面,有一塊4安士的漢堡,食得出係自己整,唔係機啤,肉本身無咩醃味,只係用左鹽來調味,我估係因為漢堡本身多配料,有醬汁、酸瓜、洋蔥、芝士等,唔會太濃味的牛先比較容易食到牛的味。而男朋友的烤雞,加左BBQ汁,加上有生菜、洋蔥去中和返濃味的BBQ汁,食得出雞肉都好嫩滑。薯條每條的外層都好香脆,就算放左一段時間都唔會話太腍,而且一啲都唔覺得油膩,佢有一個芝士薯條,下次可以試過。