2022-07-12 53 浏览
📍𝗛𝗮𝗺𝗶 𝗛𝗮𝗿𝗺𝗼𝗻𝘆 (太子) 最近太子都多左好多打卡靚餐廳,💛今次就黎到bookmark左好耐一間良心小cafe~ 呢到嘅裝修偏歐式田園風,門外設計仲係一間小白屋,環境好靚,令客人感覺額外舒適。食物種類方面都有好多款,而且價錢合理,😆大家可以黎懲罰一下~ 𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:▪️燒一口鵝肝多士(2件) ($73) 鵝肝煎得好香,入口即化,下面塊多士好脆身,仲吸哂鵝肝嘅油香,😈超邪惡之選!▪️日本帶子黑松露什菌意大利飯 ($145) 意大利飯嘅口感偏硬身少少,好有咬口,而且每粒飯粒都掛滿香濃嘅黑松露醬汁,🥰好食到我哋秒速清左個飯!什菌嘅份量都唔少,令到個飯增添左鮮味。日本帶子好大粒好鮮甜,而且煎得好香。▪️香辣意式茄醬蟹肉長通粉配松葉蟹棒 ($108) 長通粉好有咬口,而且掛汁力強,🍅茄醬唔算好濃稠,不過酸酸甜甜咁好開胃,不過就唔太食到有辣味。蟹肉嘅份量好多,😍松葉蟹棒好大條,味道鮮甜!▪️小食拼盤 ($138) 小食拼盤好豐富,入面有芝士條、BBQ汁雞翼、甜薯條同芝士蔥餅,一次就可以試晒咁多樣嘢。🧀芝士條好香好煙韌,建議一定要趁佢熱辣辣嘅時候食;BBQ汁雞翼個醬汁好出色;🍟甜薯
📍𝗛𝗮𝗺𝗶 𝗛𝗮𝗿𝗺𝗼𝗻𝘆 (太子)

𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
▪️燒一口鵝肝多士(2件) ($73)

▪️日本帶子黑松露什菌意大利飯 ($145)

▪️香辣意式茄醬蟹肉長通粉配松葉蟹棒 ($108)

▪️小食拼盤 ($138)
小食拼盤好豐富,入面有芝士條、BBQ汁雞翼、甜薯條同芝士蔥餅,一次就可以試晒咁多樣嘢。🧀芝士條好香好煙韌,建議一定要趁佢熱辣辣嘅時候食;BBQ汁雞翼個醬汁好出色;🍟甜薯條正常發揮,可以點千島醬食;至於芝士蔥餅就烘得好香,散發着陣陣嘅蔥香味~

▪️哈蜜瓜菠蘿梳打 ($38)
平時出面好少見到有哈蜜瓜味嘅飲品,好特別!🍈梳打好清新解渴!

𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍太子西洋菜北街161號地下A舖
Shop A, G/F, 161 Sai Yeung Choi Street North, Prince Edward