2018-10-27
同男友放工經過太子呢頭就入左黎cafe paradise ,呢間店之前上過Openrice 十強。我都係第一次黎食。原來係2017年仲攞埋獎。入面既擺設好warm 好舒服,岩岩坐近窗口位,對正個旋轉木馬,真係好有情調。我地見晚餐都合理,而且選擇都唔少。我就點了「280克美國頂級肉眼牛扒配燒汁」,男友就點了「香辣鮮蝦意大利飯」。其實兩樣都係我鐘意食既。餐湯係「 吞拿魚粟米忌廉湯」,忌廉湯好香,最意想不到既係吞拿魚肉大大塊。之後是田園沙律,簡簡單單,沙律菜很爽脆,配上芝麻醬一流!「280克美國頂級肉眼牛扒配燒汁」牛扒先上,我們點了7成熟。牛扒頗大塊,不過就唔算好厚。煎得很香,食落牛味頗濃,油脂亦不算太多,幾健康。「香辣鮮蝦意大利飯」意大利飯真係幾辣,而且好有嚼頭,愈食愈滋味。炸蝦新鮮同脆,唔會油膩。最有驚喜的是cafe自製的曲奇雪糕,真係好好味。超級推薦!
之後是田園沙律,簡簡單單,沙律菜很爽脆,配上芝麻醬一流!