2023-12-12
聖誕節,當然要提早帶媽咪出嚟食一個聖誕大餐,一個性價比極高嘅鐵板燒就啱晒佢啦👍🏻匠人料理 鐵板✨前菜前菜三小品有鱈魚乾、枝豆、螢光魷魚乾。魚乾燒得香口,薄脆,可以點上沙律醬更加和味。另外更加配上沙律同茶碗蒸,茶碗蒸滑溜溜的,蛋香味出眾,可以見到店舖嘅誠意爆棚!✨銀鱈魚嫩白嘅銀鱈魚外皮煎得金黃,肉質甜美,滲出淡淡的牛油香氣。✨廣島蠔蠔肉煎得份外美味,其肉質豐滿、鮮美,口感令人滿足 。底部襯上櫻花蝦煙肉碎,鹹鹹香香的。✨原隻虎蝦橘橙色嘅蝦殼鐵板燒得相當香口,蝦肉已分成一件件,方便進食而且食落爽口,加上少少岩鹽嘅調味足以提鮮,小編食到津津有味✨美國牛板腱食落感覺唔會油膩,牛味頗重,脂肪分布平均,肉質粉嫩,食落去都幾軟腍腍。配上時令鐵板配菜:蓮藕、秋葵、粟米芯、雞髀菇。✨時令鐵板配菜、炒飯米飯粒粒分明,煙肉炒得好香,特別叫咗廚師小飯,免得浪費。✨湯及甜品湯品鮮甜,鹹香適中,剛好用嚟暖暖胃特別舒服。最後送上兩件抹茶缺餅,解一解油膩,清清涼涼的,毫無罪惡感。
👍🏻匠人料理 鐵板
✨前菜
✨銀鱈魚
嫩白嘅銀鱈魚外皮煎得金黃,肉質甜美,滲出淡淡的牛油香氣。
✨廣島蠔
✨原隻虎蝦
✨美國牛板腱
✨時令鐵板配菜、炒飯
米飯粒粒分明,煙肉炒得好香,特別叫咗廚師小飯,免得浪費。
✨湯及甜品