#shibafatfat為食記- Like and follow @shibafatfat -//通菜街中伏居多,本身都搞到肥柴冇咩信心㗎啦。有晚見到呢間門口排滿人,原來係主打石鍋手打烏冬嘅石鍋堂,決定排下隊🤪湯底有成五種咁多;有黑松露湯、魚介湯、咖喱湯、豬骨湯、辛辣湯。作為黑松露嘅忠實粉絲,肥柴們二話不說揀咗黑松露香菇湯底既海鮮石燒手打烏冬($85)、鮮活蜆石燒手打烏冬($82)一上菜,嘩~~比肥柴想像中大碗好多喎(>嗰個沙嗲王嗰個石鍋),食材鋪滿左石鍋烏冬面,配埋滾下滾下既泡泡,好吸睛🤤烏冬係同我想像中一樣,非常彈牙,湯底呢就有黑松露同淡淡的蘑菇味,就咁飲都幾好飲㗎🤪面頭嘅餸菜都幾足料,蝦同蜆都好有鮮味,睇得出對食材也返執着(蟹柳同魚片就一般貨色啦)🦐最後食埋個小甜品紅豆糕,就捧住個肚離開啦,好爽呀😋呢個價位喺旺角算係對得住肥柴,會再encore啊🤗//環境 2/5 (有少少逼)食物 4/5CP值 4/5回頭率 4/5 總評級:#Shibafatfat衝呀 //📍 石鍋堂旺角通菜街2A-2P號鴻光大廈地下D號舖//#Shibafatfat旺角
#shibafatfat為食記
黑松露香菇湯底  海鮮石燒手打烏冬

最後食埋個小甜品紅豆糕,就捧住個肚離開啦,好爽呀😋
呢個價位喺旺角算係對得住肥柴,會再encore啊🤗
環境 2/5 (有少少逼)
食物 4/5
CP值 4/5