喺尖沙咀食完晚飯之後,小妹忽然好想去食甜品,於是走咗去蜜奄本膳食個甜品,呢間鋪頭裝修非常少女風,以粉紅色為主,而且係餐牌嘅圖片上面見到賣相十分精美!當日我哋叫咗一個pancake同一個飯,互相share!鮮果開心🥳 $138意大利西西里島直送開心果果醬製成的開心果忌廉 加上季節水果,而當日嘅季節水果係芒果🥭和水蜜桃🍑,但我比較喜歡吃水蜜桃🍑,所以選擇了水蜜桃🍑呢個pancake雖然每塊都唔算太大塊但勝在件數較多,有10塊,食完之後先發現其實細細塊會更加容易食,只需要切開一半,就得食,而且擺盤相當精美,點滿大大小小的莓醬,Pancake上面跟鋪滿開心果忌廉,另外水蜜桃🍑更圍滿pancake的外圍!Pancake 非常鬆軟和帶綿綿的感覺👍🏻👍🏻和王牛漢堡丼 $158呢個丼飯採用粉紅色日本米,另外和牛係用熊本嘅A5和牛,相當特別,令整個飯都非常少女,飯質粒粒分明,和牛味道相當濃郁,淋身,有入口即溶嘅感覺如果下次再有機會,會再嚟試吓其他味道嘅pancake,因為季節水果成日都唔同!

當日我哋叫咗一個pancake同一個飯,互相share!

鮮果開心🥳 $138

Pancake 非常鬆軟和帶綿綿的感覺👍🏻👍🏻