2021-01-05
之前去過姊妹店Lex Coffee (西環),今日去K11 Musea拎野嘅時候順便喺CURATOR BY LEX ART CAFÉ (尖沙咀)買埋外賣返去食🍽我印象中西環姊妹店堂食都比較貴 雖然呢到冇得堂食打卡 但宜家做緊嘅外賣價錢真係相宜好多 加上K11musea樓下嘅food court質素認真有待改善🙈 今次就一於試呢間🤩呢到打卡位主要係TAKASHI MURAKAMI 村上隆嘅展品 🎨 雖然冇西環擺設咁多款式咁吸睛 不過都有好多掛牆畫同周邊產品 店員見我係到打卡 就話比我影埋啲野食先幫我包起啲野食 服務態度非常友善👍🏻影相個時聞到個鰹魚湯好香🤤已經好肚餓是日晚餐:✅田園日本南瓜🎃忌廉湯配高級脆皮法包🥖✅巴馬臣芝士凱撒沙律🥗配烤雞胸✅鰹魚昆布湯烏冬配鮮蜆✅抹茶🍵拿鐵✅Venchi朱古力🍫食物質素唔錯 食材新鮮 鰹魚湯好清甜 蜆好乾淨冇沙飲品偏甜 一直都好想試佢地 print coffee 不過真係唔捨得咁貴買杯野飲 下次下次😜⚠️可以用K dollars⚠️外賣質素不錯但堂食會開心啲
是日晚餐:
✅田園日本南瓜🎃忌廉湯配高級脆皮法包🥖