2021-03-11 57 浏览
觀塘工廈出名多嘢食,好耐冇食日本菜,聽聞呢到既壽司卷幾有特色,餐廳位於觀塘,好近地鐵站,非常之便利。 🥗日式麻醬豆腐沙律先點個前菜,平時我都好鍾意豆腐,所以見到呢個就點左,入面有新鮮生菜,番茄,咬落去爆汁既三文魚子,蟹子,d 醬汁夠多,唔會食食吓唔夠醬,低卡又健康 🍣富士山餐廳改既名都幾有趣,又真係如其名,面頭既蟹柳混入了魚子堆到好似富士山咁高,內裡卷住牛油果,鰻魚,脆片,由於加左脆片,令成個口感變得豐富🍣蜘蛛呢個入面其實係由青瓜,牛油果,蟹柳,軟殼蟹所組合而成,軟殼蟹內嫩外脆,令成個組合更加好味 🍣煙花我最鍾意食呢款,包裹著辣味三文魚,辣味吞拿魚,同面頭灑上脆片,唔使點豉油都已經好夠味 🍆茄子燒呢個同出面燒到乾身既茄子唔同,係帶有好多醬汁既茄子,醬汁甜甜地,配埋好多細少既蝦仔,令到本身冇味既茄子帶有咸香味,幾特別🤭 呢度上菜好快,侍應會主動添水,服務唔錯🙂

🥗日式麻醬豆腐沙律

🍣富士山

🍣蜘蛛

🍣煙花

🍆茄子燒

呢度上菜好快,侍應會主動添水,服務唔錯🙂

2021-03-11