趁住打风前 去坚尼地城海边走走 顺便食个浪漫西餐先☺️平时经开都有见到呢间餐厅 估唔到入夜之后上多层仲有feel🤩完全系fine dine嘅质素!☺️6 courses set 🍽️ $648/person◍「凯撒沙律、牛油果虎虾沙律」🥗沙律先试咗个caesar salad同虎虾沙律 特别喜欢个虎虾🦐食落超级弹牙同新鲜!🤩◍「鸡肝猪肉批、法式煎田鸡腿、香煎鱿鱼仔配西班牙肉肠、法式香草焗田螺」🍴由于叫咗两个dinner set 嘅关系 所以可以一次口气食晒六款唔同前菜🥹款款质!😳 特别喜欢鱿鱼仔同煎田鸡 鱿鱼十分新鲜 整田鸡腿用牛油烹调 食落好香啖啖滋味!◍「炭烧美国顶级肉眼、慢煮澳洲羊膝」🥩去到Main course可以试到高质肉眼扒同羊膝~牛扒叫咗medium rare 本身仲担心会唔会好生 但最后食落十分tender😋而羊膝亦十分高质 口感好好 有入口即溶嘅感觉!◍「是日甜品」 🍰 是日甜品由餐厅发办 最后食咗一个柠檬挞🍋一个朱古力挞🍫两样都十分好味😋加埋雪糕食 完美结束一顿丰富嘅晚餐!📍Bistronomique (西环) #lala_foodie_saiwan 西环坚尼地城爹核士街1

6 courses set 🍽️ $648/person

◍「凯撒沙律、牛油果虎虾沙律」🥗

◍「炭烧美国顶级肉眼、慢煮澳洲羊膝」🥩

◍「是日甜品」 🍰

西环坚尼地城爹核士街1号裕福大厦地下1号舖