2020-11-15 496 浏览
坚尼地城给我的感觉就如一个小社区,环境宁静,旧楼林立,虽然陆续有大型新住宅落成,但没有大型商场,小店相对仍有较大生存空间。特色餐厅、小咖啡室随处可见,一些以开放式设计或拥有户外空间的餐厅,便不时见到有主人带同自己的宠物来用餐或叹茶,十分写意。区内沿海位置便是一条延绵不絶的海岸线,是近年的打卡热点,朋友指有间临海的法式餐厅水准不俗,今天便相约一齐去试试。餐厅面向海,分两层,地下设有户外空间,我们被安排到楼上近窗口雅座,楼底不算高,环境配合灯光,简洁温暖,星期六的午市机乎满座,幸好我们早订了位,两点钟准时入坐。餐厅设有午市套餐,头盘四选一,主菜六选一,额外要多一个头盘及甜品加 $38, 另设指定餐饮 ,其余则只需加  $18餐前面包点完菜不久,侍应便送上热腾腾的小法包,涂上的牛油急速溶化,外皮松脆,面包郤非常软熟,充满麦香,真的好好味。法式香草焗田螺在日光下,田螺的色泽份外亮丽,肉质软腍,有很香的牛油、香草味,伴随田螺的好拍档~ 薯蓉质感非幼细,味道香浓,是近来食过最有质素的配角朝鲜蓟心拼海虾沙律这是朋友点的头盘,朝鲜蓟心口感偏软腍,不需太用力咀嚼,有种淡淡的青涩味道,又好像带点花香味,几

朝鲜蓟心拼海虾沙律
这是朋友点的头盘,朝鲜蓟心口感偏软腍,不需太用力咀嚼,有种淡淡的青涩味道,又好像带点花香味,几得意;煎香了的虾肉晶莹通透,十分爽脆弹牙, 好好味

是日精选鲜鱼
今天餐厅选了石班鱼,肉质十分嫩滑,外皮薄,稍稍煎至微脆,入口甘香,连平日不习惯食鱼皮的我也不禁连皮带肉一并品嚐,餐厅所调较的汁有点似蛋黄浆加柠檬汁,清淡中略带微酸,与鱼肉的鲜味很匹配。
配菜 ~ 薯蓉也是一大亮点,个人觉得与配田螺的那款味道略有不同,多了一份咸味,混入牛油、奶与忌廉,质感如雪糕般幼滑,邪恶又美味。

即磨咖啡

最後来一杯香味浓郁的即磨咖啡

坐在餐厅的上层,虽然人多,有时会比较嘈杂,不过景观相当不俗,向着辽阔的海岸嚐美食,甚麽东西也可包容,加上厨帅精巧的手艺、创作,食物如画的摆碟,完全满足了视觉与味觉的享受。

2020-11-14
即磨咖啡
2020-11-15 165 浏览
今日假期,来到坚尼地城食午饭,来到海边,见到这间吃法国菜的餐厅,看看餐牌的价钱都不贵,再上网看看这间餐厅的食评都不错,就一於入去吃过午饭。这里环境很好,餐厅分室外和室内,不过点分都好,间餐厅最好的地方就是任何位置都可以尽览全个海景,这样已经够杀食!!这里分了两层,我们被安排坐上上层的窗边位置,完全地对着个海景吃午餐,真的心情都突然舒坦很多,顿然成个人都觉得自己真的在放假之中。侍应都很好,很细心讲解今日的餐牌上的时鱼和时日精选是什麽,我们看完餐牌就点餐了。一会侍应就递过一篮面包给我们,我一拎上手,热热的,已经很开心,因为我很喜欢吃热的面包,加上牛油後,一咬落去,哗!很好吃!面包外脆内软,面包像法式面包,但它比平时的法式面包好吃,平时吃的法式面包,硬系觉得面头也很脆,但感觉很厚身,所以都比较难咬,但这里的法式面包就不同,面头脆身之余,还很薄,令到食客很易咬开,还可以同时间吃到外脆内软的感觉,很正!这里的面包还可以添加,所以我们都添加多一次。前菜我点了一个朝鲜蓟心拼海虾沙律,海虾都很大只,很爽,煎得够香,朝鲜蓟心我都是第一次吃到,听说朝鲜蓟又名「法国百合」,有蔬菜中的贵族美誉,这里用上黄白色

面包

前菜我点了一个朝鲜蓟心拼海虾沙律,海虾都很大只,很爽,煎得够香,朝鲜蓟心我都是第一次吃到,听说朝鲜蓟又名「法国百合」,有蔬菜中的贵族美誉,这里用上黄白色花心,味道特别,软腍腍,味道很清,做前菜几匹配!

朝鲜蓟心拼海虾沙律

主菜我选了今日的是日厨师精选,是红酒烩牛脷,牛脷很腍,用上红酒和一些红椒粒作烹调,味道很好,这个主菜我要赞一赞个薯蓉,这里做得薯蓉非出色,他们将薯蓉做得很幼滑,在薯蓉里面还吃到牛奶香味,很香很滑,很顺喉,真的劲好吃!我从来都未吃过那麽好吃的薯蓉,真的不停追着来吃,真的很出色!!

红酒烩牛脷

餐饮我要了一杯柠檬茶,这个完美的午餐就是这样划上句号,价钱又唔不贵,又可以吃到高质素的食物,真的很不错!!
热柠檬茶

2020-11-14
热柠檬茶
2020-10-08 1585 浏览
呢间餐厅可以一览全海景好有feel不过今日餐厅full house,成个环境好嘈吵!唔够fineSauvignon Blanc呢杯house white好好饮果味好香而且又唔甜沙律+前菜起码有六款Caesar SaladPrawn SaladSalmon GravlaxTruffle Salt Cod BrandadeBaby SquidEscargot 🐌 Prawn Salad虾只微微的烧过,闻到一阵阵既焦香味肉质够爽口!Salmon Gravlax呢个味道无咩特别Truffle Salt Cod Brandade鳕鱼整成茸既口感,黑松露配上啖啖既鱼香,系十分之夹法式香草焗田螺香草味好香浓,田螺焗既时间亦岩岩好,一啲都唔韧薯茸亦系主角之一所有精华系哂薯蓉度磨菇汤粒粒既磨菇蓉布满了整碗汤,饮每一啖都好有口感法式烤乳猪乳猪皮脆到呢系松化果种脆度!肉质亦超级嫩滑不过肥膏亦唔野少我本身对肥膏好抗拒,所以唔太岩我口味!法式烧乳鸽摆盘好有美感同中式既乳鸽有分别,块皮唔系脆的,比较淋身,不过肉质相对比较实净,胸位唔会好鞋甜品 - 柠檬挞食完咁多野食,个甜品当然要fresh啲啦呢个柠檬挞好好味!唔
呢间餐厅可以一览全海景
好有feel

不过今日餐厅full house,
成个环境好嘈吵!
唔够fine

Salmon Gravlax
呢个味道无咩特别

Truffle Salt Cod Brandade
鳕鱼整成茸既口感,
黑松露配上啖啖既鱼香,
系十分之夹

香草味好香浓,
田螺焗既时间亦岩岩好,一啲都唔韧

薯茸亦系主角之一

所有精华系哂薯蓉度

磨菇汤
粒粒既磨菇蓉布满了整碗汤,
饮每一啖都好有口感

法式烤乳猪
乳猪皮脆到呢

系松化果种脆度!
肉质亦超级嫩滑

不过肥膏亦唔野少

我本身对肥膏好抗拒,
所以唔太岩我口味!

法式烧乳鸽
摆盘好有美感

同中式既乳鸽有分别,
块皮唔系脆的,
比较淋身,
不过肉质相对比较实净,
胸位唔会好鞋

甜品 - 柠檬挞
食完咁多野食,
甜品当然要fresh啲啦

呢个柠檬挞好好味!
唔会好甜,
少少甜而又能带出柠檬清新既味道

重点系个挞皮好正,
厚度适中而又有脆度

2020-10-07
6天前 0 浏览
之前经过都好想食呢一间 今次终於咁岩放平日 几老远都入嚟试先讲讲环境 有室内室外天空好既话 室外好chill 室内就望到无敌海景*如果女士怕大风 会建议室内 今次叫左三个头盘Soup of the day 系薯仔汤 好香薯仔好浓郁 法国田鸡 啲肉好嫩口 特别要一赞系个薯蓉薯蓉口感浓厚 质感幼滑 好香牛油牛奶味食一啖停唔到口 之後到主菜 点左是日精选鱼 同羊膝 鱼肉嫩滑厚身 表皮煎到脆口有少少盐味羊膝 相对比鱼 较逊色 因为鱼真系好好味 成个羊膝好入味 但可能食左鱼既朋友会觉得鞋口 🤣整体来讲 都系非常推介 个个精选鱼 田鸡薯蓉 一试难忘午餐大概200-250一人到会再搵机会黎试吓个晚餐 Around 都系400 有4 个course 抵食之选 ! Staff 都好有礼貌 , 会再试 🤣
之前经过都好想食呢一间

午餐大概200-250一人到
会再搵机会黎试吓个晚餐
Around 都系400 有4 个course
抵食之选 !
Staff 都好有礼貌 , 会再试 🤣
2020-11-19 0 浏览
朋友想食西餐,佢推介左呢间餐厅,喺海旁附近,环境几清静。呢间餐厅有两层,而且仲有户外区,好多人会带埋宠物嚟呢度食饭。我哋点嗰个set dinner 有六道菜 ,沙律前菜都系细细份,不过胜在款式够多,而且每道菜嘅味道都几好。洋葡芯海虾沙律,虾肉结实弹牙,加上少少调味料已经好好食。黑松露鳕鱼茸,呢道菜嘅口感一流,食落去层次丰富,有惊喜。法式香草焗田螺,田螺入面酿香草酱,滋味无比,薯蓉好香好滑,食到停唔到口。香煎鱿鱼仔配西班牙肉肠,鱿鱼仔好入味,完全唔靭,同个酱汁好夹。是日餐汤系蕃茄浓汤,用料十足,调味恰当。法式烤乳猪,估唔到佢嘅份量系咁大,乳猪香脆可口,肉质鲜嫩,配上佢嘅酱汁,一解油腻之感,十分出色。最後食埋甜品,平时食得好多嘢嘅我都饱咗,呢餐食得好满足,我而且呢度嘅服务生态度好好,周不时帮我换碟同加水,系一个食饭同倾偈嘅好地方👍🏻👍🏻👍🏻

洋葡芯海虾沙律,虾肉结实弹牙,加上少少调味料已经好好食。

黑松露鳕鱼茸,呢道菜嘅口感一流,食落去层次丰富,有惊喜。

是日餐汤系蕃茄浓汤,用料十足,调味恰当。

最後食埋甜品
2020-11-18 76 浏览
晚饭安排楼上位置不幸的是有一枱 大概有八个年轻人大声讲大声笑 旁若无人我相信’可可’都可能会宁静一点幸好可以换枱到地下户外位置虽然大风但都比楼上嘈音好Set Dinner面包- 半暖不热 怪怪的面粉味沙律- 唉 Starters - 四款 除左baby squids系鯹之外 其他okay啦 主菜- 鱼okay新鲜味道好 不过个sauce好似落左生粉水打芡咁 主菜- 牛ribeye 三分一寸厚 味道okay 肉质okay甜品- 唉 okay啦成件事 好失望可能系因为以前太好又或者我唔应该试set dinner 唉
晚饭

成件事 好失望

可能系因为
以前太好

又或者我唔应该试set dinner

放假的日子,四出去搵好嘢食。今日去到西环,试吓这间餐厅的午餐。我最锺意食牛肉他他所以见到个餐牌上有就直接带咗个牛肉他他。里边配了洋葱粒,食的时候带出不同的口感及淡淡的清香味。配上小小黑醋,令食慾大增。前菜仲叫了一个银鱼凯撒沙律。份量刚刚好,沙律菜好爽甜。再加上银鱼的咸香及芝士,为这个前菜演绎出完美的配搭。叫咗烧春鸡,waiter帮我上烧春鸡就吓我一跳,竟然有一只烧春鸡。烧春鸡烤至外皮香脆,一切开里面好Juice。肉质嫩滑。就算鸡胸肉的部位都系好嫩滑。牛扒大大件,外皮煎至香脆,食落有淡淡的炭香味。今次叫要了一份5成熟,煮得刚刚好。牛扒上面洒上一些脆口的胡椒粒。有好多配菜烧南瓜、翠玉瓜和薯仔。今次餐厅环境一流,睇住个海食嘢心情更开心。两个人饮饱食醉,大约消费400多元。环境和食物水准质素不俗,食得开心。

今次餐厅环境一流,睇住个海食嘢心情更开心。

2020-11-03 329 浏览
星期六只系返上午,放工後想松一松,就选择到坚尼地城海旁,对住个大海,食个靓lunch。😍今次选择咗一间叫Bistronomique嘅西餐厅,有落地大玻璃,又有露天座位,非常开扬,非常舒服😊佢嘅lunch set好抵食,有前菜,主菜加嘢饮都大约系$200一份,我哋两个人分别叫咗凯撒沙律,安格斯牛肉他他。主菜就叫了烧美国春鸡,炭烧美国安格斯肉眼牛扒。凯撒沙律是原棵上枱,采用中间最嫩的部份,加上鯷鱼及轻盈的酱汁,不会太过油腻👍安格斯牛肉他他需另加$20,但价钱是值得的,牛肉切碎不是琢成肉酱,保留应有的口感,当中加入黑椒粒及香草碎,有提香的作用😘而主菜就是一起上枱的。安格斯肉眼扒有炭香味,而size比想像中要大块,里面仍保留肉汁,虽然边位有一些筋,但只要细心切去,肉的部份仍十分嫩滑。而烧春鸡size亦同样较想像中大,估计只有半只,但原来是一只上枱。但已经分成两份,食的时间较为方便。味道方面以香草腌制,皮烤得脆,但中间的肉汁还非常丰富,非常好食,性价比超高👍👍最後还有两杯热饮作结,平均每人200多元的消费,就能悠闲地享用一个午餐,还加送无敌海景,绝对十分超值😆😘

2020-10-31
2020-11-03 227 浏览
最锺意食饭个菜嘅我周末一得闲就锺意你呢家临海嘅法国小餐馆 你食个set lunch啦几百蚊唔系太贵有三道菜前菜啦最锺意就有个蘑菇汤main course and我就锺意又去嗰个薄切牛扒dessert都系发个嘅cream beret 对住个海一齐嘅真系好享受呀人多感觉浪漫隔离就系一啲文青嘅cafe其实真系好舒服呀 依家唔系咁出名嘅小餐馆唔会因为名气太大嘅好多人嚟食物质素好好已经喺度开咗好多年喇 不过咁啱 上年公司嘅christmas party咁啱喺度搞 啲嘢食真系好好食呀 每次呢都系有惊喜嘅 我觉得如果夜晚同一个男朋友呢会仲加浪漫罗
2020-10-23 458 浏览
西环海边有好多餐厅,一直都好多人去食!好彩我哋有book位今日系weekday都满座!西餐必备既包,做到外脆内有咬口洋蓟心虾沙律 第一次食洋蓟心,原来无咩味但个沙律菜淋左个酸酸地既汁,食落好醒胃,虾有轻味烧燶既味道,但肉身唔会好乾,仍然爽口以starter 黎讲,不错法式香草焗田螺 田螺肉爽口厚肉,薯蓉好幼滑腌制三文鱼第一眼望到,觉得都系普通三文鱼加左少少酱少少青瓜,无咩特别。但食落原来唔系青瓜,系青苹果。。。出奇地夹,可以稍为减低三文鱼油腻感黑松露雪鱼蓉 比较普通!唔系好重黑松露味,而下层既包,包边偏硬!香煎鱿鱼仔配西班牙肉肠 肉肠有轻微辣味,唔会好咸鱿鱼仔唔韧又有鱿鱼鲜味凯撒沙律 细细碟但好足料,用左鯷鱼,味道偏浓!带起成个沙律既味道,个沙律酱好特别,吞左之後会有轻微辣既感觉原来是日汤系磨菇汤 明显食到菇粒,有微微咬口,唔会好cream,偏稀身法式乳猪 香港唔多地方有呢款乳猪食!而家又无得去澳门食葡式乳猪乳猪皮脆得黎好松化唔痴牙系油腻左少少,但食得呢款菜,就预左真系为左层皮先会叫。。。。法式烤乳鸽 一上台以为有2只,原来系1只开4件有D卤水味但肉感比起平时既炸乳鸽会比较紧致厚实,食
西环海边有好多餐厅,一直都好多人去食!
好彩我哋有book位
今日系weekday都满座!

西餐必备既包,做到外脆内有咬口

洋蓟心虾沙律
第一次食洋蓟心,原来无咩味

以starter 黎讲,不错

法式香草焗田螺
田螺肉爽口厚肉,薯蓉好幼滑

腌制三文鱼

黑松露雪鱼蓉
比较普通!唔系好重黑松露味,而下层既包,包边偏硬!

香煎鱿鱼仔配西班牙肉肠
肉肠有轻微辣味,唔会好咸
鱿鱼仔唔韧又有鱿鱼鲜味

凯撒沙律
细细碟但好足料,用左鯷鱼,味道偏浓!

原来是日汤系磨菇汤
明显食到菇粒,有微微咬口,唔会好cream,偏稀身

法式乳猪
香港唔多地方有呢款乳猪食!
而家又无得去澳门食葡式乳猪

乳猪皮脆得黎好松化
唔痴牙系油腻左少少,但食得呢款菜,就预左
真系为左层皮先会叫。。。。

法式烤乳鸽
一上台以为有2只,原来系1只开4件

有D卤水味
但肉感比起平时既炸乳鸽会比较紧致厚实,食翼位有脆口既感觉。。。口感几特别
垫底既饭,系意大利饭,同个乳鸽都好match

是日甜品
好出色既柠檬批,好清新柠檬香味!
苹果批,我比较欣赏个边位,好香脆,好香牛油味,即使饱饱地,食落都唔觉好滞口!
食埋个甜品,完美的句号

食饱仲可以去海边行一阵
2020-10-21
🇫🇷 French-style Lunch Set w/ a View🌊高质法式午市套餐🇫🇷—————Can’t believe I only just discovered this gorgeous French restaurant by the sea! For HKD178-208, you get to enjoy two courses of your choice with coffee or tea, a really good deal compared to their a la carte dinner menu!🐌Escargots a la bourguignonne 法式香草焗田螺🌿💭The escargots were cooked just right, not chewy at all and had a tender-yet-toothsome mouth feel. It’s mild flavour was well complimented by a delightful herb sauce. The mash potato was als
—————

💭The escargots were cooked just right, not chewy at all and had a tender-yet-toothsome mouth feel. It’s mild flavour was well complimented by a delightful herb sauce. The mash potato was also silky smooth and well seasoned. Portion size was also very generous for a starter!

作为前菜份量非常慷慨,田螺熟嘅程度控制得好好,软熟带点咬口。田螺本身较淡味,配上香草酱刚好,薯蓉质感顺滑,整体很不错,真心推介👍🏻

🦐Artichoke Heart & Prawn Salad 朝鲜蓟心拼海虾沙律🥗

💭I rarely eat artichoke heart so I am not entirely sure what to expect. They were soft in texture and had a very mild sweet flavour with a slightly bitter aftertaste. The drizzled sauce was mediocre and didn’t add much to the flavour. The shrimps were nicely seasoned and the salad was fresh. A very refreshing starter overall but I prefer their escargots way more🙈

蓟心有点淡淡的甜味和些许苦涩味,质感淋身。虾和沙律新鲜够味,酱汁味道就一般。整体感觉尚可,不过还是田螺好食啲🙈

🥩Charcoal Grilled U.S. Prime rib eye steak 炭烧美国肉眼牛扒

💭Their steak was cooked to a perfect medium rare as requested, with a really nice charcoal flavour (not that burnt taste you get at some steak house). The parsley was also a nice touch. Even the baby potatoes and courgettes were well-seasoned, the baby potatoes were really silky and smooth and the courgettes were super juicy. Great value for money!👍🏻 The steak grew cold really quickly tho, would have been even better if they have heated the plate before serving!

牛扒刚好三成熟,好香碳烧味(不是燶味!),加上蕃西嘅点缀,整体很不错!BB薯仔好棉滑,翠玉瓜够熟多汁,两样都好够味,性价比高,真心推介👍🏻

🍗Daily Special - Braised Lamb Shank 是日精选 - 法式炖羊膝

💭Their braised lamb shank was tender and juicy inside out! It was well-seasoned but would have loved an extra side of dipping sauce, like peppercorn or BBQ sauce for some bolder flavours, guess that wouldn’t be very French though😂The baby potatoes were silky smooth and courgettes were soft and juicy, both were well seasoned.

Overall, this is a really good lunch spot and will be revisiting for sure! Swipe for the beautiful sea view from the restaurant windows!

炖羊膝煮🉐️超淋,肉质嫩又够味,如果配上BBQ或黑椒汁会仲好味,不过就会破坏了菜式嘅法式风格😂BB薯仔好棉滑,翠玉瓜够熟多汁,两样都好够味,。整体质素高,性价比高,值得再访👍🏻图二有餐厅的海景🌊
2020-09-27 777 浏览
是日到此小店lunch , 叫了二个lunch set, 蟹肉意粉好鲜甜, 弹牙有水准! 西冷亦肉汁丰富!唯独请小店留意衞生问题, 因多次见侍应用手整口罩,之後又没有消毒返双手, 接住传菜,疫情期间,希望不要松懈这些细节
2020-08-13 1766 浏览
朋友搞饭局,指定这间位於西环海旁不甚起眼的餐厅,这里有无敌海景,装修优雅舒适,一行数人嘈嘈吵吵,索性占用地面全层,以免影响食客。头盘先来Caesar Salad 和 cold cut ,沙律蔬菜新鲜,加了阳光蛋和anchovy来提升味道,令整个沙律与别不同。Cold Cut 的质素不错,不会太咸,柔润不乾,用来配餐酒最好不过。朋友想试试这餐厅的Guillardeau生蚝,原本有点保留,但最终也抵受不住诱惑试了一只,厚厚的肉质,感觉新鲜肥美。既然生蚝的质素不错,便再接再厉,点了American Clams with white wine sauce ,质素一样好,蚬肉大件肥美。Lobster Bouillabaisse 的龙虾新鲜美味,个人比较喜欢简单清淡的龙虾制作方法,这个酱汁用来配面包也挺好的。US prime beef 肉质鲜嫩,有丰富牛香,口感软腍,配上不少烤过的蔬菜,薯仔、红萝卜、南瓜和芦笋,份量不少。Whole Roasted Chicken 中规中矩,味道不甚突出,胜在肉质软熟,底层厚厚的蔬菜沾上烤鸡的酱汁,提升味道。
Caesar salad

Cold  cut

Guillardeau  oyster
American  Clams  with  white  wine  sauce

Lobster  Bouillabaisse

Lobster  Bouillabaisse
US  Prime  Beef
Roasted  Chicken
2020-07-15 1176 浏览
西环呢间西餐厅非常有特色位置就系海边 下层有露天位置上层可以饱览海景晚餐套餐包沙律 两个前菜 餐汤主菜同甜品餐前餐包自家焗制 热辣辣先来一个凯撒沙律 清新开胃前菜拣左法式香草焗田螺 同香煎鱿鱼仔配西班牙肉肠两样份量适中 唔会因食前菜而太饱之後就系浓郁嘅蘑菇汤蘑菇搅拌得幼细 但仲食到少少蘑菇粒真材实料 非常浓厚之後到主菜拣咗法式烧乳鸽 同埋法式烤乳猪法式烧乳鸽份量非常充足 足一只份量而且底下有非常多意大利饭羶味香浓 少有西餐食到乳鸽烤乳猪有成只半庒 皮烧得非常之香脆肉又嫩滑多汁 非常好食最後就系柠檬挞 完美作结
西环呢间西餐厅非常有特色

烤乳猪有成只半庒 皮烧得非常之香脆
肉又嫩滑多汁 非常好食

最後就系柠檬挞 完美作结
2020-07-01 1221 浏览
位於坚尼地城海旁嘅小餐馆楼上雅座可以眺望海景 景致优美而且最近推出左六道菜菜单入座不久店员就拎上热辣辣嘅面包口感香脆 配上牛油非常滋味第一道菜式分别系凯撒沙律同埋洋蓟心海虾沙律洋蓟心非常花功夫 只有中间一小颗心的部份 花瓣还需要人工拔除食落质感似瓜类凯撒沙律配上流心蛋 同样好吃第二道菜式选择丰富法式香草焗田螺鲜味十足 薯蓉好幼滑黑松露鳕鱼蓉多士非常特别估唔到海鲜味咁香浓香煎鱿鱼配西班牙肉肠风味十足鱿鱼嘅咸香非常讨好是日餐汤系蘑菇汤 可以饮到蘑菇颗粒但系略嫌味道有啲清淡到咗主菜方面分别拣选左法式烧乳鸽同埋法式烤乳猪乳猪皮脆肉嫩 食物充满肉汁而且份量十足乳鸽卖相精美 垫底既谷米吸收哂酱汁 令人一试难忘甜品点选左啤利挞香甜可口 自家制嘅桃味雪糕亦都非常好食!

位於坚尼地城海旁嘅小餐馆
楼上雅座可以眺望海景 景致优美