2025-06-26
呢間餐廳絕對係我近期食過最出色嘅。佢係位於銅鑼灣嘅樓上酒吧,餐廳除咗飲酒之外,佢嘅食物質素相當之唔錯。今次我同朋友嚟到,環境時尚又舒適,而且環境幽靜好適合同朋友上嚟傾偈或者慶祝生日!⭐️ 黑松露薯條呢道薯條外脆內軟,搭配黑松露嘅獨特香氣,真係每一口都令人驚喜,真係忍唔住一啖又一啖咁樣食,完美嘅開胃小食!🍟⭐️ 花雕雞油蟹肉墨汁意粉呢個意粉味道簡直驚為天人,一上到枱就已經聞到勁香嘅花雕味。店員介紹話佢用咗好多蟹殼、昆布同大蜆等新鮮海鮮,慢慢熬煮出濃郁嘅湯汁,仲加埋雞皮嘅油份。而且仲有好多蟹肉,配合埋灑上花雕酒,香氣層次分明,呢個煮食我非常之推介!🍝⭐️ 脆煎牛坑腩上網見到好多食評都讚呢一個煮食,所以今次我都試一試,佢嘅牛坑腩先拆骨再慢煮,然後燒至外脆內軟,肉質保持嚼勁,油脂豐富卻唔會太油膩,重點係佢嘅薯蓉又香又滑入口即溶,而且配合佢嘅汁真係會想係咁食個薯蓉!呢度係無論牛汁定係配菜都做得好出色!⭐️Genmaicha除咗嘢食之外,佢嘅雞尾酒都好特別。我自己就叫咗呢一個以玄米茶與冬瓜茶為主調,用Gin做base,個口感飲落去超級順滑,而且好清新。玄米茶加冬瓜茶嘅配搭本身已經好清爽,所以令到入口係好舒
⭐️ 黑松露薯條
⭐️ 花雕雞油蟹肉墨汁意粉
⭐️ 脆煎牛坑腩
⭐️Genmaicha
除咗嘢食之外,佢嘅雞尾酒都好特別。我自己就叫咗呢一個以玄米茶與冬瓜茶為主調,用Gin做base,個口感飲落去超級順滑,而且好清新。玄米茶加冬瓜茶嘅配搭本身已經好清爽,所以令到入口係好舒暢,我覺得呢個配搭非常之好!
⭐️ Koko ringo
與朋友就叫咗另一杯嘢飲,呢杯酒表面覆蓋著滑順的椰子 mousse,夾雜住獨特嘅斑蘭香氣,配合清新酸酸的青檸味,層次感十足,真係好特別!🍹
🍰 車厘子洛神花朱古力撻
估唔到個甜品都好有驚喜,呢一個甜品唔係餐單上面,而係職員介紹俾我哋知當日嘅甜品選擇仲有呢個。平時好少聽到車厘子洛神花呢個配搭,所以就想試一試。呢個甜品撻皮口感酥脆,味道特別,車厘子同洛神花酸酸地嘅味道同朱古力相輔相成,係一個完美嘅ending!
總括嚟講我非常之推介呢一間餐廳無論係環境食物質素定係嘢飲都係超水準!