呢间系我睇人哋嘅post&其他平台,望到赞成咁样,又二星,点解我未去过,同埋点解我冇预备去。原来一睇返OpenRice,呢一间净系做晚市,因为而家咁样迫于无奈开既Lunch。(个人控制卡路里,唔会系出面食晚餐)再上佢FB page睇,天呀,而家有lunch,即wasp book。用中文预约但对方要求英文对话,后尾再睇原来系日籍既😅😅😅一有得book就好紧张好赶咁,因为我个人系想好快食到,等一两个月真心会谢左。当日lunch menu 包好味,芝士酱好正。佢有讲两种都系自己整嘅。中途有俾另一个包俾我,但我惊食唔晒无要到。呢餐既份量系较细既,我细食啲都应该要第二个包😂。好味,系正正路路拼凑好材料咁既味道,唔系惊喜,系可以幻想下咁样材料夹埋咪咁嘅味啰个种前菜黎讲都叫大份,比起差唔多价位既话好味,意粉份量太少;手制好好咬口😭。俾多三四条我先觉得系正路份量(意思系贵啲既餐厅份量少,佢真系太少😂),海胆都鲜甜既,但唔系最高质个种。沟埋啲昆布,好日式味道,好好味。食紧呢个知道呢餐饭差唔多完,食唔饱,仲想问返佢哋攞一个面包,同埋因为个芝士酱真系太好食。龙虾好鲜甜,贵野好品种。个人味觉唔系好锐利,见识唔
用中文预约但对方要求英文对话,后尾再睇原来系日籍既😅😅😅

当日lunch menu

前菜黎讲都叫大份,比起差唔多价位既话

龙虾好鲜甜,贵野好品种。个人味觉唔系好锐利,见识唔多,个下觉得似而家喺屋企食紧「救救澳龙」差唔多嘅鲜甜😂。但呢度配佢既汁同技术当然好会好啲。上菜系主厨上,会介绍吓,👍🏻。
我见到佢个source有啲油,我仲想唔点啲汁食,开头一细啖剩食无点汁,第二啖点左佢既汁。卡路里?算啦算啦一餐半餐咁抹干净晒个碟😂😂😂😂😂。食到一半主厨又拎个龙虾热狗仔出黎,好得意

食完我就饱左,无再企图问面包😂
两啖难赵既份量,应该分三啖食(对我黎讲)

好味,一细杯俾你清口既花果茶?唔记得系咩材料。净系记得好细杯好味,都爽口,想再要多杯😂
甜品,雪糕加苹果批。我唔钟意食甜野都系是但食一两啖就算。

滴漏咖啡,present得好好,仲有朱古力慕丝,佢应该有加啲东南亚嘅香叶,唔知系咩,都系了一细啖试下味。
服务超好,𠮶日主要系老板娘同埋另一个一籍女侍应。系日本,松屋既服务都好好啦,更何况系呢种餐厅,唔怪得咁多好评。我六点后食野唔多,唔会出去食呢啲咁既野。
我睇返点解劲好评都无放佢去想去既list ,原来只做晚市。
食完种应觉系贵左啲,同类水平餐厅lunch黎讲;但再睇返食材,又无人地咁系咁 add on之类,系好值既👍🏻
如果大吉利是仲要开午市我会再去🥲。(please don’t)