2024-09-03
>>想食居酒屋我一定揀呢間 小菜豐儉由人<<>>初試清酒隱藏飲法 必點刺身 魚湯 關西燒<<🥢🥢 高質 x 氣氛 x 物超所值 = 回訪率 90% 🥢🥢真係好正!原本係諗住去飲幾杯,點知食物都咁正!⭐️呢晚我哋叫咗好多海鮮,全部大推⭐️刺身三點:鯛魚、帶子同海膽搭配魚籽海藻,三種爽口大海風味,真係一流!道湖淺蜊:飽滿清甜又大隻,配菇菇煮超正!鯛魚湯更加係必試!用多種海魚:石斑魚骨、牛秋魚、左口魚骨餚製而成,乳白色的湯底濃而不膩,飲過返尋味!⭐️除咗居酒屋嘅鐵膽串燒(牛舌、露筍豚),我哋特登叫關西燒嚟試下,成塊面咁大嘅關西燒超竟然保持到好飽滿嘅形狀,真係勁考功力!蛋、牛粒同椰菜絲分佈平均,包裹係外面嘅餅皮軟軟糯糯,口感超正!⭐️酒水方面:「善之水」純米清酒產自奈良,跟店員推介咁落咗一片青瓜,原來可以令味道更清新!海鹽荔枝梳打同日落黃昏都係水果入饌,後者仲有西柚x橙香!🏷️魚湯、淺蜊、串燒、關西燒$30-$88🏷️燒酌、梳打$42-$49 清酒$180 刺身 $280#食在觀塘 #放工食咩好 #居酒屋 #關西燒 #刺身三點
>>初試清酒隱藏飲法 必點刺身 魚湯 關西燒<<
🏷️魚湯、淺蜊、串燒、關西燒$30-$88