2019-09-28
之前同朋友已經食過firebird一次, 所以今次男朋友同我嚟食,我已經駕輕就熟咁樣揀咗啲上次覺得幾好食嘅菜式😋蟹味噌甲羅燒蟹味噌甲羅燒係蟹肉絲mix蟹膏再撒上蔥花、同蟹籽,超級yummy!!!除左啖啖蟹肉,啲蔥花仲帶出蟹膏嘅鮮味🤤 強烈推薦要食啊👍🏻自家製免治雞肉棒免治雞肉嘅火喉同時間都控制適宜,燒得 啱啱好食落去好有口感之餘仲有少少煙燻香味, 點埋佢配搭嘅日本雞蛋,增添咗雞肉棒滑嫩嘅口感, 仲多咗份鮮味添 👍🏻明太子伴玉子燒玉子燒通常都係煎香而呢個係配喺清湯度上,少咗份油膩感之餘仲令到蛋香更突出!嚟到呢度又點可以唔食佢最出名嘅名菜 🤤就係🔥重量級火焰原隻雞腿🔥上菜時會喺你面前燒到烚烚聲,啲火標到好高好有觀賞度😍至於味道係有少少辣辣地,雞肉仲好鮮嫩多汁,唔止有睇頭食落都好值回票價👍🏻Lychee frozen除咗係tiffany blue 外表好靚之餘,飲品嘅荔枝味仲好香好濃, 係果香嘅甜味唔會死甜, 連男朋友都忍唔住搶咗嚟飲完一啖又一啖!
蟹味噌甲羅燒
自家製免治雞肉棒