2025-05-20
在尖沙咀 The One購物後,就在附近搵人,見有間Odelice!的法國餐廳,大家都想食西餐,望餐牌都覺唔錯,便進入開餐囉!🥂 Tequila Royale, 飲落順喉可口,味道調得剛好。法國2號生蠔🦪,新鮮又大隻,食落鮮甜,質素都唔錯啊。晚市套餐有齊餐湯、麵包、小食同埋主菜,一於點佢吧!餐湯是南瓜湯,夠晒Creamy, 南瓜🎃香濃好飲,麵包塗上牛油,送湯一流。香煎帶子配青豆薄荷蓉,帶子煎到2邊微焦,入口爽滑,夾埋醬汁更美味。烤牛骨髓配香草醬、酸種麵包,香軟柔滑的牛骨髓,配搭香脆麵包,簡直係絕配☺️。🥩澳洲和牛牛脊肉,5成熟一切開便見到嫩粉紅色, 肉質軟淋,入口鮮嫩味濃,配搭爽口清甜的甘筍,creamy薯蓉,整體非常出色!黑豚帶骨豬鞍,沒有過多的肥肉,柔軟可口,肉質有嚼勁美味,滋味啖啖肉。餐廳濶落坐得舒服,啱晒我哋聚會嘆下美食,順帶一提 Manager - Mr. Louis 親切有禮,服務到位,令人感到好relex🥂☺️。
法國2號生蠔🦪,新鮮又大隻,食落鮮甜,質素都唔錯啊。
晚市套餐有齊餐湯、麵包、小食同埋主菜,一於點佢吧!